Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«ΞΕΚΙΝΗΣΕ»…ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ – Η ανεπάρκεια του συστήματος να «σηκώσει»την ανάγκη των παιδιών μας για μόρφωση

Η Τηλεκπαίδευση για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση …”ξεκίνησε”…(αλλά δεν ξεκίνησε) μαζί με τους  πανηγυρισμούς, από πλευράς κυβέρνησης για τη μεγάλη τηλεθέαση των μαθημάτων εκπαιδευτικής τηλεόρασης στο κρατικό κανάλι – ωστόσο, οι πανηγυρισμοί γίνονται για λιγότερες από 300.000 θεάσεις, αριθμός που απέχει κατά εκατοντάδες χιλιάδες από το σύνολο των μαθητών της Πρωτοβάθμιας.

Την ίδια ώρα, στο όνομα της αναβάθμισης του ηλεκτρονικού συστήματος, τη Δευτέρα μοιράστηκαν νέοι σύνδεσμοι διαδικτυακών τάξεων στη μοναδική πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης που έχει επιλέξει το υπουργείο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν ήταν έτοιμο και «αναβαθμισμένο» για να παρακολουθεί το σύνολο των μαθητών της χώρας σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κάτι εξάλλου που φαίνεται και από το γεγονός ότι οι μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “μπαίνουν” στο σύστημα μετά τις 2 το μεσημέρι, αφού προφανώς το σύστημά τους δεν «σηκώνει» ταυτόχρονη εκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια – Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι η εμπειρία των λίγων ημερών που μετρά αυτή η εβδομάδα δείχνει ότι ούτε με αυτόν τον τρόπο “σηκώνει”το σύστημα… μιας και η πλατφόρμα πρακτικά δε λειτουργεί λόγο προβλημάτων συνδεσιμότητας και φόρτου.

Παράλληλα, η έλλειψη ηλεκτρονικών μέσων συνεχίζει να είναι το μεγάλο αγκάθι για πολλές λαϊκές οικογένειες, που αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους, με την κυβέρνηση – τόσους μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας – να μην έχει εξασφαλίσει ούτε ένα δωρεάν τάμπλετ για όλους τους μαθητές.

Όσο για τον τρόπο κατανομής του τεχνολογικού υλικού, χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του προέδρου της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Κωνσταντίνου Αδριανουπολίτη, σχετικά με  την κατανομή της τελευταίας δωρεάςστα σχολεία-(1.523 τάμπλετ σε μαθητές της λυκειακής βαθμίδας): «Τα ΕΠΑΛ παίρνουν μόλις δύο συσκευές, ανεξαρτήτως του πλήθους των μαθητών τους, παίρνουν 2 τάμπλετ, ανεξάρτητα αν έχουν 700, 500 μαθητές ή κανέναν – 2 τάμπλετ παίρνει και το 1ο ΕΠΑΛ Πολίχνης, που δεν έχει κανέναν μαθητή! «Στα ΕΠΑΛ φοιτούν μαθητές από τις ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές τάξεις και έστω αυτά τα ψίχουλα τα έχουν ανάγκη».

Ως Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων -μέλος της ΟΓΕ:

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την Τηλεκπαίδευση. Ο τρόπος με τον οποίο « λειτουργεί»(χωρίς να λειτουργεί)βαίνει, έτσι κι αλλιώς,σε βάρος των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, προσθέτει ένα ακόμη βάσανο στις πλάτες των γονιών τους για την εξασφάλιση τόσο των μέσων σύνδεσης, όσο και την πρακτική δυσκολία – λόγω της ανεπάρκειας του ηλεκτρονικού συστήματος να “σηκώσει” την ανάγκη των παιδιών μας για μόρφωση.

Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Γνώρισε την Ο.Γ.Ε. και το Σύλλογο της Περιοχής σου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ,oge.trikala@gmail.com

693 685 7545,  697 242 8855

«Κανένα παιδί να μην βρεθεί σε αυτή την κατάσταση» (σκίτσο που δημοσίευσε η Ένωση Γονέων Καλαμάτας, με αφορμή τις συνθήκες εφαρμογής της Τηλεκπαίδευσης).

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή