Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκίνησε η διανομή πετρελαίου στα Τρίκαλα

Αργύρης Παπαθανασίου στο Trikalanews.gr: Ο φόβος αύξησης των τιμών λόγω πολεμικών συγκρούσεων επίσπευσε τη ζήτηση

Ξεκίνησε σήμερα με την τιμή σταθερά «σκαρφαλωμένη» πλέον στο 1,40 ευρώ /λίτρο η διανομή πετρελαίου στα Τρίκαλα.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών Τρικάλων Αργύρης Παπαθανασίου, ξεκίνησε όχι μόνο η διανομή αλλά και η ζήτηση με τις παραγγελίες να κλείνουν από την πρώτη μέρα διάθεσης. Αυτό συμβαίνει λόγω του φόβου που προκαλεί το εμπόλεμο σκηνικό και με την απειλή ότι η τιμή θα εκτοξευθεί το επόμενο διάστημα.

Ο κλάδος βέβαια δεν έμεινε αλώβητος έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια. Η αυξημένη τιμή σε συνδυασμό με την επικράτηση του φυσικού αερίου στην περιοχή, οδήγησε πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων να βγούνε από τη διαδικασία πώλησης πετρελαίου θέρμανσης.

Πλέον, όπως τονίζει και ο κ. Παπαθανασίου, έχουν μείνει λίγοι επαγγελματίες που διαθέτουν πετρέλαιο στους οικιακούς καταναλωτές.

Η οικονομική κατάσταση βέβαια έχει αλλάξει και τον τρόπο που δουλεύουν. Η πίστωση έχει τελειώσει προς του καταναλωτές που πλέον πληρώνουν επί τόπου ό,τι αγοράζουν ενώ έχει σταματήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων, η προμήθεια πετρελαίου με «μπιτόνι».

Γενικότερα, και ο κλάδος των ιδιοκτητών πρατηρίων παρακολουθεί με προβληματισμό τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν. Στη Θεσσαλία ακόμη περισσότερο λόγω των καταστροφών που υπέστησαν αρκετές επιχειρήσεις του είδους αλλά και συνολικά η περιοχή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή