Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκίνησε η επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στην Δυτ. Θεσσαλία

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ξεκίνησε σήμερα το διήμερο της περιοδείας του στην Δυτική Θεσσαλία.

Ο Υπουργός, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρδίτσας όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Φώτη Αλεξάκο, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Κατσιαβριά και Παν. Βράντζα καθώς και συνεργάτη του Σπ. Λάππα, από τον Συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Αντωνίου και Μέλη της Ν.Ε. καθώς και συνεργάτες του, ενώ από πλευράς Δήμου στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γ. Γούλας, Γ. Σβάρνας και Κων. Ξυλομένος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Βασ. Κουρκούνας και υπηρεσιακά στελέχη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, όπως η ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της πρόσβασή τους σε ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δήμων.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Καρδίτσας ο κ. Παππάς σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι είχε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με τον κ. Αλεξάκο για θέματα της αρμοδιότητάς του.

«Συμφωνήσαμε να έχουμε στο εξής μια πολύ στενή συνεργασία, προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας δίνει σήμερα η τεχνολογία, ώστε να προωθήσουμε νέες  ψηφιακές εφαρμογές  που αναπτύσσουμε. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι αφ' ενός να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των δημοτών και τις υπηρεσίες που μπορούμε να παρέχουμε και αφ' ετέρου ο Δήμος να επιτυγχάνει εξοικονόμηση πόρων, ενώ ευρύτερα μέσω τέτοιων ψηφιακών εφαρμογών μπορούμε να κάνουμε πιο παραγωγική την οικονομία μας» τόνισε ο κ. Παππάς.

«Πολύ εποικοδομητική», χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο Δήμαρχος Καρδίτσας εκτιμώντας ότι «το προσεχές διάστημα η συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι πιο στενή και θα εξειδικευτεί σε πρακτικότερα ζητήματα με θετικά αποτελέσματα.  Ως Δήμος Καρδίτσας έχουμε διάθεση να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη ψηφιακών  εφαρμογών είτε στο πλαίσιο οριζόντιων μέτρων είτε και εξειδικευμένα για το Δήμο μας, ώστε βήμα -βήμα να γίνει η ζωή των πολιτών πιο εύκολη» και παρουσίασε στον κ. Παππά και μια σειρά προτάσεων του Δήμου για δράσεις ψηφιακής τεχνολογίας.  

Οι προτάσεις είναι οι εξής:

1.    Δημιουργία πλατφόρμας Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS)
Ψηφιοποίηση δικτύων (ύδρευσης, άρδευσης, οπτικών ινών, ρεύμα, τηλέφωνο, φυσικό αέριο) και γεωχωρικών πληροφοριών για τους πολίτες

2.    Παροχή δωρεάν ασύρματου internet σε επιλεγμένα σημεία μέσω Σύζευξις

 Παροχή ασφαλούς διαύλου

3.    Online παρακολούθηση δρομολογίων απορριματοφόρων και οχημάτων.

4.    Online έλεγχος στάθμευσης με αισθητήρες και μετάδοση της πληροφορίας σε πλατφόρμα

Χρήση από τους δημότες μέσω έξυπνων τηλεφώνων και/ή από το Δήμο για έλεγχο στάθμευσης.

5.    Πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης-ενημέρωσης-διαβούλευσης δημοτών

Επίσης: ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων, πιστοποιητικών, ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών πολιτών

6.    Διαχείριση δημοτικού φωτισμού οδών και κοινοχρήστων χώρων

Εξοικονόμηση μέσω αυξομείωσης έντασης φωτισμού αναγνωρίζοντας την κίνηση. Ασύρματη σύνδεση με βάση δεδομένων/πλατφόρμα λειτουργίας. Κατάσταση  λαμπτήρων, βλάβες, φωταγώγηση εκδηλώσεων, στατιστικά

7.    Ανάπτυξη εφαρμογής για έξυπνα κινητά/tablet για πληροφόρηση δρομολογίων αστικών λεωφορείων, ταξί, κοινοχρήστων ποδηλάτων και online αγορά εισιτηρίων, επικύρωση εισιτηρίων.

8.    Ανάπτυξη εφαρμογών τηλεϊατρικής

9.    Ψηφιοποίηση και προβολή πολιτιστικού υλικού – ηλεκτρονικός ξεναγός.

Στο διαδίκτυο, σε σταντ, κινητά

10.    Έξυπνο σύστημα διαχείρισης αυτόματου ποτίσματος κοινοχρήστων χώρων.

Πότισμα ανάλογα με υγρασία, καιρικές συνθήκες, πλατφόρμα ελέγχου

11.    Ανάπτυξη συστήματος τηλεματικής (έξυπνες στάσεις αστικών λεωφορείων).

Δρομολόγια, επικείμενες αφίξεις

ΠΡΟΣΘΕΤΑ:

1.    Δημιουργία backup γραμμής επικοινωνίας για κρίσιμους φορείς, όπως το Νοσοκομείο.

2.    Μείωση γραφειοκρατίας. Για μια δαπάνη για να φθάσουμε στην διαδικασία ανάθεσης ή διαγωνισμού θέλουμε έξι αποφάσεις και πέντε αναρτήσεις σε Διαύγεια και ΚΗΜΔΗΣ. Χωρίς να υπάρχει αυτόματη ενημέρωση Διαύγειας και ΚΗΜΔΗΣ. Αν διαταραχτεί η αλληλουχία των κινήσεων υπάρχει ακυρότητα πράξης.

3.    Διαγωνισμοί. Προστέθηκε νέα καθυστέρηση. Ο ελάχιστος χρόνος για τον πρόχειρο διαγωνισμό μέχρι την υπογραφή της σύμβασης είναι τέσσερις μήνες και σε κανονικό διαγωνισμό, έξι μήνες.

4.    Παροχή στοιχείων στους ΟΤΑ. Στοιχεία από Ε1 και Ε9 που αφορούν στα τετραγωνικά ΔΕΗ και οικοπέδων για επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) να δίνονται άμεσα στους ΟΤΑ.

5.    Emails του taxis. Στην ηλεκτρονική εποχή η πρόσβαση στα emails του taxis είναι εκ των ουκ άνευ. Μέσα από μια εφαρμογή έχοντας το ΑΦΜ να δίνεται η δυνατότητα σε εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των ΟΤΑ να έχουν πρόσβαση στα emails.

6.    Πιστοποιητικά μέσω ΕΡΜΗΣ. Πολύ καλή κίνηση, περισσότερη ενημέρωση των δημοτών. Απλοποίηση διαδικασίας. Δυνατότητα να δίνονται και μέσω των site των Δήμων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή