Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκίνησε το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ για αλλαγή ονομασίας

  Άνοιξαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της πΓΔΜ ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής για να μην αμφισβητηθεί η έκφραση της πλειοψηφίας.

   «Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;» είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες της πΓΔΜ.

   Έχουν κληθεί και οι οπαδοί του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν κατά της συμφωνίας καθώς γίνεται λόγος και για ακύρωση του δημοψηφίσματος αν δεν περάσει το 50% η συμμετοχή. Υποστηρίζεται ότι ο Ζάεφ θα προβεί μέχρι και σε ‘’νοθεία’’ για να εξασφαλίσει αυτό το 50% αλλά ο ίδιος το αρνείται.

   Σύμφωνα με τον Ζάεφ ο συμβουλευτικός χαρακτήρας του δημοψηφίσματος δεν εξαρτά την εγκυρότητά του από τη συμμετοχή σε αυτό. Άλλωστε το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από αυτούς που θα ψηφίσουν και όχι από αυτούς που θα απέχουν.

   Με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, δικαίωμα ψήφου έχουν 1.806.336 ψηφοφόροι. Οι κάλπες στους 80 δήμους της ΠΓΔΜ θα είναι ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα (8 ώρα Ελλάδος) και η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από 12.000 εγχώριους και 500 διεθνείς παρατηρητές.

   Τέλος, παρά το γενικότερα νωχελικό και υποτονικό κλίμα που επικρατούσε για το δημοψήφισμα, στην πολιτική σκηνή υπάρχει ικανοποίηση και αισιοδοξία καθώς πολλοί αξιωματούχοι διαβλέπουν την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ, κάτι που το περίμεναν όλοι με ανυπομονησία.
 
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή