Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκινούν οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού στην Λάρισα

Ξεκινούν οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού (θέατρο ΟΥΗΛ) μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, και αφορά στην υλοποίηση υποδομών του κτιρίου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα αναβαθμίσει τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, με ένα σύγχρονο θέατρο – στολίδι. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει και δεύτερος διαγωνισμός προυπ. 5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΒΑΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα αφορά την προμήθεια σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού του Θεάτρου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα, αφού με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινούν τα έργα στο Προσκήνιο Πολιτισμού. Η ολοκλήρωση του θεάτρου θα αναβαθμίσει το επίπεδο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας, αφού το Προσκήνιο Πολιτισμού θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με άρτιο τρόπο σημαντικές παραστάσεις.

Επίσης ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και για τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί αργότερα με για την προμήθεια του εξοπλισμού, σημειώνοντας πως τα δυο έργα μπορούν να εξελίσσονται παράλληλα.

Όπως τονίστηκε, η ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας, αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν εκτός του δημάρχου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια Λ. Γιοβρή, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αθαν. Πατσιούρας και ο αν. προϊστάμενος του τμήματος Εργων – υποστήριξης Δήμων Μιχ. Τσιάρας.

Από τον Δήμο Λαρισαίων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή