Ξεκινούν οι έλεγχοι σε πηγές, γεωτρήσεις, δεξαμενές των Τρικάλων

Τι λέει στο Trikalanews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Σε συντονισμό Περιφέρεια, Δήμοι και ΕΟΔΥ

Το θέμα της επιμόλυνσης του νερού του Δήμου Ρήγα Φεραίου με σαλμονέλα έχει θορυβήσει όχι μόνο τους πολίτες που πλέον σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας κρατούν επιφυλάξεις γύρω από την ασφάλεια της υδροδότησης, αλλά και τις αρχές που βρέθηκαν μπροστά σε μια τόσο δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν έλεγχοι σε κάθε στάδιο της υδροδότησης. Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Βαγγέλης Αποστόλου, αποκάλυψε ότι στον Νομό Τρικάλων οι έλεγχοι ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε, βάσει της λίστας του ΕΟΔΥ στην οποία καταγράφεται από που υδροδοτείται κάθε περιοχή, θα γίνουν έλεγχοι σε πηγές, γεωτρήσεις αλλά και δεξαμενές. Ήδη, όπως είπε, έχουν σταλεί οι οδηγίες στις κατα τόπους υπηρεσίες που καλούνται με τους Δήμους να προχωρήσουν σε αναλύσεις αλλά και καταγραφή.

Άγνωστο βέβαια πότε θα ολοκληρωθεί όλο αυτό, αλλά πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη διαδικασία αφού θα δημιουργηθεί μια πολύτιμη για την ασφάλεια των πολιτών βάση δεδομένων.

Το θέμα βέβαια είναι ότι η Θεσσαλία, επιβαρυμένη από τον Ντάνιελ, είναι η πρώτη στην ουσία Περιφέρεια της χώρας που βιώνει νέες κλιματικές καταστάσεις και η προσαρμογή αλλά και η επιτήρηση όσων θα προκύψουν κρίνεται επιβεβλημένη.

Δείτε επίσης:

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …