Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξενάγηση στην έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα

Με συμμετοχή πλήθους φιλότεχνων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ξενάγηση στην επανασχεδιασμένη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα με τίτλο «Επανασύνδεση: Ο Τόπος, η Ιστορία, οι Άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα» την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου.

Στην ξενάγηση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Αλέξης Σκουρής, εγγονός του ευεργέτη Γεωργίου Κατσίγρα και γιος της κόρης του Ελένης, αναφερόμενος σε μνήμες από τον βίο του παππού του, ενός από τους σπουδαιότερους ανθρώπους που γέννησε η πόλη μας.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε η επιμελήτρια της επανέκθεσης κ. Συραγώ Τσιάρα, ιστορικός τέχνης. Η επανασχεδιασμένη έκθεση της συλλογής προτείνει μια νέα αφήγηση στην οποία πρωταγωνιστούν ο τόπος και οι άνθρωποι στην ιστορική εξέλιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως φορείς αισθητικής αξίας, αλλά και ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον. «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα» είναι οι βασικές έννοιες γύρω από τις οποίες δομείται η έκθεση, με στόχο να ενεργοποιήσει τη βιωματική προσέγγιση των επισκεπτών.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, 10:00–14:00 και 18:00–21:00

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή