Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεπούλημα των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω ανακοίνωσης Bloomberg των «ανοιγμάτων» τραπεζών

Μετά την ανακοίνωση της Bloomberg για τις ελληνικές τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους ενεργοποιήθηκαν κινήσεις μεγάλων πωλήσεων μετοχών των τραπεζών στο ελληνικό χρηματιστήριο ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για κερδοσκοπικές πιέσεις του χρηματιστηρίου που θα οδηγήσουν στον έλεγχο όλων των συναλλαγών σε τραπεζικές μετοχές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
 

   Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι τράπεζες έχουν υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και έχουν υπερβεί το στόχο για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

   Για την περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων και την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών η κυβέρνηση σχεδιάζει την εφαρμογή ενός ειδικού σχεδίου παρεμβάσεων.
   Επιπροσθέτως, ενδέχεται  η δημιουργία εξειδικευμένων φορέων διαχείρισης για την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών από την ευρωπαΪκή επιτροπή ενόψει της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών.

   Σημειώνεται, ότι η Morgan Stanley αναφέρθηκε στη δημιουργία υπέρμετρης ανησυχίας καθώς η χρονική στιγμή  της ανακοίνωσης προκάλεσε προβληματισμό, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις των τραπεζών με την εποπτική αρχή για τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή