Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χόρεψαν και γλέντησαν στον ετήσιο χορό του Ασκληπιού

Ούτε ένα, ούτε δυο. 36 ολόκληρα χρόνια. Μια ζωή! 
 
Ο Λαογραφικός, Πολιτιστικός Όμιλος Ασκληπιός, δημιουργήθηκε το 1982 και σκοπό έχει να διατηρήσει την Παράδοση του τόπου και να την μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές.
 
Σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου, λίγο έξω από το κέντρο των Τρικάλων,  σε μια κατάμεστη αίθουσα, γεμάτη με παιδιά και νέους.
 
Αυτή είναι η ευλογία που έχει πετύχει ο Ασκληπιός. Να έχει πάντα παιδιά στο σώμα του. Τυχαίνει μάλιστα, πολλές φορές, στα τμήματά του να βρίσκονται δυο και τρεις γενιές. Μάνα, πατέρας και παιδιά ή μάνα, πατέρας,  παιδιά, γιαγιά, παππούς και εγγόνια!
Το σύνολο των ατόμων που αποτελούν την ομάδα του Ασκληπιού, ξεπερνά τα 450 άτομα, όπως είπε στο trikalanews.gr ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Σούλιος.
 
Στον ετήσιο χορό, όπως συνηθίζεται, χόρεψαν όλα τα τμήματα.  Των νηπίων, τα παιδικά, των αρχαρίων, τα εφηβικά, τα δυο τμήματα των γυναικών και το τμήμα των εκδηλώσεων.
 
Φέτος στον ετήσιο χορό του Ασκληπιού, συμμετείχε και το χορευτικό του Δήμου Τρικκαίων και το χορευτικό της Ζηλευτής Τρικάλων.
Εκείνο που έχουμε να σημειώσουμε, είναι ότι είδαμε τον διευθυντή των χορευτικών συγκροτημάτων του Ασκληπιού, κ. Ηλία Ζαχαράκη, να πηγαίνει σε ένα προς ένα τα τραπέζια και να δίνει το χέρι στους χορευτές και τις οικογένειές τους. Η επιτυχία, έχει δυο λέξεις πάντα να προηγούνται αυτής. Σεβασμό και Ανθρωπιά. 
 
• Αδελφοποιημένες πόλεις – Πολιτιστικές ανταλλαγές 
 
Στο χορό παρευρέθηκε και ο  Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, αντιδήμαρχο και δυο δημοτικούς συμβούλους από τον Δήμο Ύψωνα Κύπρου. 
 
Ο δήμαρχος Ύψωνα Κύπρου, στην προσφώνησή του, έκανε ανοιχτή πρόσκληση στον Ασκληπιό, να επισκεφθεί την πόλη τους στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο αδελφοποιημένων πόλεων Τρικάλων -Ύψωνα. 
 
• Η Ορχήστρα
 
Η ορχήστρα που έπαιξε σήμερα στον ετήσιο χορό του Ασκληπιού, αποτελούνταν από σημαντικά ονόματα της παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού.
 
Ο Χρυσόστομος Μητροπάνος ήταν στο τραγούδι, ο Χρήστος Κιτσόπουλος στο κλαρίνο, ο Μάριος Σαρακατσάνος στο λαούτο-τραγούδι, η Δήμητρα Καλλιάρα στο κανονάκι-τραγούδι, ο Μίλτος Κρανιάς στο μπουζούκι, ο Παναγιώτης Παπακώστας στην κιθάρα και ο Βασίλης Γαλάνης στα κρουστά.
 
• Αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου του Ασκληπιού στο trikalanews.gr .
 
O Κ. Γιάννης Σούλιος, πρόεδρος του Ασκληπιού, ερωτηθείς από το  trikalanews.gr σχετικά με το μυστικό των επιτυχιών του Ασκληπιού, είπε: «Η επιτυχία μας είναι ο κόσμος και τον ευχαριστούμε πολύ που στηρίζει τον Ασκληπιό. Εκπλαγήκαμε θετικά με το πόσα άτομα ήρθαν. Δεν περιμέναμε τέτοια μεγάλη προσέλευση. Το κέντρο είναι κατάμεστο. Ευχαριστούμε πολύ τους χοροδιδασκάλους του Ασκληπιού, την κ. Βάνα Λαχάνου και τους κ.κ Ηλία Ζαχαράκη και Σταύρο Σούλιο. Ευχαριστούμε τους γονείς και όλους όσους μας εμπιστεύονται».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή