Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χωρίς κατάσχεση οφειλές μικρότερες των 500 ευρώ

«Δεν τίθεται ζήτημα κατάσχεσης ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές μικρότερες των 500 ευρώ», διαρρέεται  από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Παρόλο που η κατάσχεση προβλέπεται από τον Νόμο, διευκρινίζεται πως έχει  δοθεί άτυπη οδηγία στις αρμόδιες Υπηρεσίες να μην ενεργοποιείται και ταυτόχρονα καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο, προκειμένου να τον προστατεύσουν μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ. 
Η δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού για το ακατάσχετο, γίνεται ηλεκτρονικά με τους λογαριασμούς TAXISNET του φορολογούμενου και από την υπηρεσία αυτή (νέα διαδικασία μέσω aade.gr) δηλώνεται ο μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός βάσει του Ν. 4254/2014
Για τα πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί, το προς εκτύπωση αποδεικτικό γνωστοποίησης / δήλωσης πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα για τις δικές του ενέργειες, μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των λειτουργούντων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την πλήρη εφαρμογή των ειδικότερα οριζόμενων. H ισχύς του άρχεται από την επομένη ημέρα προσκόμισής του στο πιστωτικό ίδρυμα. 
Για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί, δεν απαιτείται προσκόμιση του αποδεικτικού γνωστοποίησης στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα και ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του από την εφαρμογή εδώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή