Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήμα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για Τρίκαλα και Καρδίτσα

Ποσό 15 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλία για ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις.
 
Στην ενεργοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για ανάπτυξη στρατηγικών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΒΑΑ) σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Διαχειριστική Αρχή, καταρτίζει την εξειδίκευση και τα κριτήρια επιλογής ώστε να εκδοθεί η αντίστοιχη πρόσκληση για το πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα από την ανάπλαση ολόκληρων περιοχών, έως την ενίσχυση καινοτομικών μικρών επιχειρήσεων, την ανακατασκευή δρόμων, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, αλλά και την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

«Σε συνεργασία με τους Δήμους Τρικκαίων και Καρδίτσας καταρτίζουμε ένα σημαντικό πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, που σημαίνει νέα έργα, νέες θέσεις εργασίας και  ΄΄ζεστό΄΄ χρήμα στην τοπική οικονομία.

Είναι ένα πρόγραμμα ύψους 15 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από 2 ταμεία, το ΕΤΠΑ και το ΕΚΤ», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε «Δίνουμε την δυνατότητα για πρώτη φορά να πραγματοποιηθούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις και αναμένουμε τις προτάσεις των Δήμων μέχρι τις 15 Μαρτίου, έτσι ώστε μετά το Πάσχα να έχουμε τις πρώτες εντάξεις έργων. Αυτό έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στις περιοχές των Δήμων.

Πρώτον θα γίνουν έργα, άρα διαχέονται χρήματα στην τοπική οικονομία και ενισχύονται θέσεις εργασίας, δεύτερον γίνεται μόχλευση επιχειρηματικών κεφαλαίων ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική εργασία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάσχεσης της μεγάλης αυτής κρίσης. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε τα προγράμματα αυτά να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν σωστά γιατί αυτά θα αποτελέσουν και την εικόνα καλής διαχείρισης των πόρων προς την Ε.Ε. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε όλοι μαζί προς τους συνανθρώπους μας των 2 μεγάλων πόλεων της Θεσσαλίας».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή