Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Γκίμτσας: Καλά, τι λέει και γράφει ο άνθρωπος;

Είναι οι Αμερικανοί δολοφόνοι των λαών; Ιδού η απορία.

Και ιδού τι γράφει (SIC) επαρχιώτης βουλευτής της συμπολίτευσης, σε επίσης επαρχιώτικη εφημερίδα της εκλογικής του περιφέρειας, προαλειφόμενος μάλιστα για κυβερνητική θέση:

«Δεν είναι γενικόλογα οι Αμερικανοί, φονιάδες των λαών»

«Στις ΗΠΑ των εκρηκτικών ταξικών αντιθέσεων πλουσίων και φτωχών ….οι Αμερικανοί πολίτες ….οι απλοί άνθρωποι, είναι φονιάδες των λαών;»

Και ακόμα:

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν επισκέπτεται μία χώρα που κατοικούν φονιάδες των λαών».

Αυτά γράφει ο άνθρωπος, εν όψει του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Αμερική.

Κάποιος όμως πρέπει να του πει, πως ο κος Τσίπρας δεν επισκέπτεται τους αγρότες της Αμερικής κάπου στα καπνοχώραφα της Βιρτζίνια, ούτε τους άνεργους στο Ντιτρόιτ. Τι σχέση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με τον διαχρονικό παγκόσμιο φόνο; Η μόνη τους ενοχή είναι ότι ψηφίζουν τους διεθνής δολοφόνους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον,και όχι τους νέγρους του Μισισιπή, ούτε το Χάρλεμ, ούτε τους ξεσπιτωμένους της Morgan Stanley.

Εκεί στη «κοιλιά του κήτους» τον κάλεσαν. Εκεί στα σκοτεινά γραφεία που αποφασίζουν κυριολεκτικά ποιος λαός θα ζήσει και ποιος θα καταστραφεί.

Τι νομίζει ο επαρχιώτης βουλευτής, ο,τι ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ είναι το διακοσμητικό στοιχείο του Οβάλ γραφείου;

Είναι ο αρχηγός του στρατού της Αμερικής, είναι αυτός που διορίζει τον αρχηγό του FBI και της CIA. Είναι αυτός που κρατάει το βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών, έτσι για να πούμε μερικές από τις αρμοδιότητές του.

Επίσης είναι αυτός που την εκλογή του χρηματοδότησε η Walt Street, και το Lobby των πετρελαϊκών εταιριών και των βιομηχανιών
οπλικών συστημάτων.

Ας θυμηθούμε τώρα δειγματοληπτικώς, τι έκαναν κατά καιρούς οι Πρόεδροι των ΗΠΑ.

– Την εισβολή στον Άγιο Δομίνικο την Θυμάστε; Γυαλιά, καρφιά τα έκαναν εκεί οι πεζοναύτες.

– Στην Χιλή θυμάστε τι έκανε η CIA δια του Πινοσέτ; Ακόμα ψάχνουν για νεκρούς και αγνοούμενους εκεί.

– Δεν είναι οι ΗΠΑ που ανεβοκατεβάζουν τους δικτάτορες σε όλη την Λατινική Αμερική;

– Δεν είναι οι ΗΠΑ που πρωτοστάτησαν στους βομβαρδισμούς και στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, εδώ δίπλα μας δηλαδή; Ακόμα ξεθάβουν σκελετούς στο Κόσσοβο.

– Τον πόλεμο στον Περσικό κόλπο μήπως τον διέταξαν οι ψαράδες της Αλάσκας;

– Την εισβολή στο Ιράκ την οργάνωσαν και την εκτέλεσαν τα υπόλοιπα των Απάτσι στη Οκλαχόμα;

– Ηξερε που βρίσκονταν το Αφγανιστάν ο μέσος Αμερικανός, πριν την εισβολή σ’ αυτήν την χώρα;

– Τον Oσάμα Μπίν Λάντεν ποιός τον εξέθρεψε ; Και ποιος εξόπλισε τους δολοφόνους τoυ isis;

– Ποιος οργάνωσε την ‘’Αραβική Άνοιξη’’ και άνοιξε το καπάκι της κόλασης, από Λιβύη και Ιράκ μέχρι Αίγυπτο και Συρία;

– Ποιοι αποσταθεροποιούν την Βενεζουέλα που κάθεται επάνω στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα της γης;

– Το Απριλιανό πραξικόπημα στη Ελλάδα ποιός το οργάνωσε σε συνεργασία με ντόπιους πράκτορες, όπως και την προδοσία της Κύπρου και τη εισβολή των Τούρκων;

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των δολοφονημένων κρατών.

Λοιπόν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν επισκέπτεται τον λαό της Αμερικής, αλλά την ηγεσία του, Αυτήν τη ηγεσία που στην εφηβεία του, και σε όλα τα δεκαπενταμελή, κατήγγειλε ως δολοφόνο των λαών Και εδώ που τα λέμε, είχε το δίκιο του !

Τώρα όμως μας τελείωσε το ανέξοδο αριστεριλίκι και άρχισαν οι γαργάρες- με προσέχεις επαρχιώτη βουλευτή της συμπολίτευσης;- η ‘’μούγκα στην στρούγκα’’ και πιπέρι στο στόμα για τα παλιόλογα του τότε, που τα έλεγες και εσύ επαρχιώτη επαναστάτη βουλευτή!
Γονυπετής επισκέπτεται ο πρωθυπουργός τον Τράμπ, ζητιανεύοντας τα αποφάγια της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, έχοντας θάψει βαθιά τις πάλαι ποτέ, αλλά και πρόσφατες επαναστατικές ρητορείες.

Να παρακαλέσει πήγε, μήπως και εξασφαλίσει καλύτερο ενοίκιο για τη βάση της Σούδας και μήπως πετύχει κάποιες καλύτερες τιμές για τα εξοπλιστικά που ετοιμάζουν.

Ακόμα, τον κάλεσαν εκεί στην ‘’φωλιά του κούκου’’ για να του ανακοινώσουν με ποιό τρόπο θα διαχειριστούν ‘’αυτοί’’ τα ‘’δικά μας’’ πετρέλαια, με αντάλλαγμα, κάποια σχετική προστασία μας στο Αιγαίο από τους Τούρκους, γιατί εμείς δεν είμαστε ικανοί για αυτοπροστασία.

Να τον στριμώξουν τον κάλεσαν, για να λυθεί επιτέλους το Σκοπιανό καταπώς θέλουν, και να μας συστήσουν να μην ξανατολμήσουμε να συζητήσουμε για καμιά συνεργασία με τον Πούτιν, ιδίως στο θέμα των αγωγών του πετρελαίου.

Και τέλος πήγαμε να παρακαλέσουμε για ακόμα μία φορά το παράρτημα των ΗΠΑ που λέγεται ΔΝΤ, για μία καλύτερη συμπεριφορά και μεταχείριση, σχετικά με το χρέος μας.

Να βγούνε βέβαια και οι ανάλογες χαμογελαστές φωτογραφίες, να επαναληφθούν τα χιλιοειπωμένα σχετικά με την φιλία και συνεργασία των δύο λαών, και τελικά αν προκύψει και μία φιλική ανακοίνωση προς την Ελλάδα και επικριτική προς την Τουρκία, ακόμα καλύτερα!

Στο τέλος περιχαρείς και εθνικά υπερήφανοι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι παρατρεχάμενοι, για όσα πέτυχαν, θα γυρίσουν για να υλοποιήσουν τις εντολές του προέδρου των ΗΠΑ, που πριν εκλεγεί, ούτε που ήξερε που πέφτει η Ελλάδα.

Πάντως αν με ρωτήσετε, πολύ καλά έκαναν και πήγαν, αλλά γαμώτο, είμαστε μικροί, πολύ μικροί και με την πλάτη στον τοίχο, γι’ αυτό δεν περιμένω μεγάλα ‘’κέρδη ‘’ απ’ αυτήν την επίσκεψη παρόλο που που βοηθά και η συγκυρία των πραγμάτων στην περιοχή.

Στο κάτω,κάτω τα είδαμε τα χαΐρια μας και από άλλες προηγούμενες πρωθυπουργικές επισκέψεις στην Ουάσιγκτον.

Αν όμως προκύψει κάτι το χειροπιαστά καλό, δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μητσοτάκης, εγώ θα το χαρώ και θα το χειροκροτήσω.

Λοιπόν κύριε επαρχιώτη βουλευτή της συμπολίτευσης, φυσικά και δεν είναι δολοφόνοι των λαών οι γελαδάρηδες του Τέξας και οι αγρότες της Ντακότα, αλλά εκεί που πήγε ο πρωθυπουργός, δηλαδή στη φωλιά του φιδιού,τι είναι, παιδική χαρά;

Υ.Γ. Τελικά, σχετικά μ’ αυτά που γράφουν και λένε αρκετοί κυβερνητικοί, δηλαδή πόσο αγάπησαν την αγάπησαν και πόσα προσδοκούν από την σύμμαχο Αμερική, λες και δεν ξέρουμε τι έλεγαν και τι έγραφαν παλαιότερα, θα αναγκαστούμε να ξανακοιτάξουμε στα λεξικά, για να ξαναδούμε τι σημαίνουν οι λέξεις χαμαιλεοντισμός, κωλοτούμπα και γαργάρα.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή