Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Γκίμτσας: Κυρία Γεννηματά, είστε ντεμοντέ!

Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας: Ότι δηλαδή, η δημιουργία ενός κόμματος με όποιες θυμικές αναφορές στον τίτλο του, όπως κεντροαριστερό, και σοσιαλδημοκρατικό, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Ιδίως του μεσοαστικού στρώματος της.

Ένα κόμμα που θα παρέμβει σφηνοειδώς μεταξύ του πολιτικού δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας ταραχή στις ηγεσίες τους.

Ο ιδεολογικός προσανατολισμός αυτού του κόμματος πέρα από αναφορές στον σοσιαλισμό και στην αριστερά (δυστυχώς από αυτά τα δύο ιδεολογήματα "πήραμε" με καταστροφικές συνέπειες), δεν μπορεί να είναι παρά ένα σύνολο προτάσεων εθνικού νοικοκυρέματος.

Με κάποιες προϋποθέσεις, βέβαια.

Όπως η ειλικρίνεια των ανθρώπων που θα ηγηθούν, η αποπομπή από το εγχείρημα ανθρώπων με τοξικό παρελθόν, η κινητοποίηση κοινωνικών ομάδων με καθαρή σκέψη, και όχι με νου γεμάτο με άχρηστα ιδεολογικά αποστεώματα του νοσηρού παρελθόντος, και ο εξορκισμός του ψέματος και της θεσιθηρίας.

Ως αναφορά εσάς Κυρία Γεννηματά, σας πρέπουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας των κινήσεων σας, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αυτού του νέου πολιτικού φορέα.

Επίσης χειροκροτήματα πρέπουν και σε εκείνους που έστω και μετά από πολλούς δισταγμούς, προσχώρησαν και συντάχθηκαν με την άποψη σας.

Αλλά όμως,εσείς θα είσαστε ακόμα πιο αξιόπιστη αν είχατε αποφύγει κάποιες άχρηστες αντανακλαστικές αναφορές, εξορμούμενες από το ιδεολογικό, κομματικό σας παρελθόν.

Ως προς τι π.χ. οι συναισθηματικές αναφορές σας στον Ανδρέα Παπανδρέου (Α.Π.); Σε ποιούς στοχεύετε και ποιούς προσπαθείτε να πείσετε μ’ αυτές; Τους σαραντάρηδες, τους τριαντάρηδες, τους εικοσάρηδες, τους ανθρώπους δηλαδή που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα της ανεργίας, της ανασφάλειας, του σκοτεινού μέλλοντος;

Ούτε που τους νοιάζει για τον άνδρα και το παρελθόν του. Μάλλον οι αναφορές σας στον Α.Π. απευθύνονται σε κάποιους που από καιρό βρίσκονται στα κοιμητήρια της χώρας η και σε κάποιους απόμαχους συνταξιούχους που ζουν μεταξύ άνοιας και ονειρικού παρελθόντος.

Αφήστε την ιστορία να μιλήσει για ανθρώπους σαν τον Α.Π. γιατί εκεί ανήκουν πια. Στο κάτω, κάτω ποιός σας είπε πως όλοι συμφωνούσαν μαζί του, για να τον επικαλείσθε.

Ασχοληθείτε λοιπόν με το ζοφερό σήμερα και με το ακόμα ζοφερότερο αύριο αυτής της χώρας και των κατοίκων της, προτείνοντας αξιόπιστες λύσεις.

Ύστερα τι είναι αυτά τα καμώματα, και όχι μόνο τα δικά σας,σχετικά με την εκλογή του Αρχηγού του νέου κόμματος. Τι φοβάστε από την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία; Ένας νεοτερισμός είναι. Μία πρόοδος. Τι τα θέλετε τα παλαιομοδίτικα εκλογικά κέντρα με τις ιδεολογικές ουρές! Και ενδεχoμένως το face control. Φοβάσθε λαθροχειρίες στο αποτέλεσμα; Ακούστε, αν είναι να γίνουν μπαγαποντιές, θα γίνουν με όποιο τρόπο και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Αρχηγού.

ΜΑ ακόμα δεν ξεπεράσατε την πολιτική σας ανατροφή στο κόμμα που άκουγε στο όνομα ΠΑΣΟΚ, όπου η ίντριγκα, οι λαθροχειρίες, οι βυζαντινισμοί και τα συντροφικά μαχαιρώματα ήταν κανόνας;

Επιτέλους, μιλάμε για νέα ήθη, για εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια . Για πίστη(όχι τυφλή!) μεταξύ ηγετών και κοινωνίας. Και αν δεν πιστεύετε εσείς σ’ αυτά, πως θέλετε να πιστέψουν οι άλλοι, οι πολλοί, σε εσάς;

Άλλωστε οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεστε, καθηλωμένοι μέσα στην αγωνία της καθημερινής επιβίωσης, έχουν ανάγκη από νέες προτάσεις που θα οδηγήσουν σε έξοδο από το σημερινό αδιέξοδο, και καμία ανάγκη δεν έχουν να παρακολουθούν τα καμώματα τα δικά σας και των άλλων συνυποψηφίων σας.

Μην στέκεστε λοιπόν προσβλητικά με την συμπεριφορά σας, εσείς και οι άλλοι, απέναντι στην ιστορική ανάγκη και την αγωνία της κοινωνίας, σχετικά με την δημιουργία ενός ειλικρινούς και ρωμαλέου πολιτικού φορέα .Όχι βέβαια για την κατάκτηση της διακυβέρνησης της χώρας, κάτι τέτοιο θα ήταν αφελές να το πιστέψει κανείς, αλλά που θα περιορίσει τουλάχιστον, την αυθαιρεσία του πολιτικού δίπολου των μνημονίων, του ψέματος και της υποτέλειας.

Και μια που το έφερε η κουβέντα, πείτε στον συνυποψήφιό σας κύριο Ραγκούση, πως είναι μικρός στο δέμας για να εκβιάζει την κοινωνία με προτάσεις του είδους, «Με κυβέρνηση της Ν.Δ. εγώ ψηφίζω για πρόεδρο της δημοκρατίας Κ. Σημίτη η Γ. Παπανδρέου!»

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο κύριος Ραγκούσης χτενίζεται. Στο κάτω, κάτω της γραφής ποιός τον ρώτησε ποιά θα είναι η ανθρώπινη διακόσμηση του προεδρικού μεγάρου!

Κυρία Γεννηματά, εσείς και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, ξεπεράστε τις παλαιοκομματικές και παλαιομοδίτικες συμπεριφορές, και καθηλώστε το βλέμμα σας στο μέλλον, που είναι σκοτεινό, και μην το κάνετε σκοτεινότερο μα τα καμώματά σας.

Εδώ κλείνει η παρένθεση της υπόθεσης εργασίας, με την ρήση:

«Οι καιροί ου μενετοί».

Ελπίζω αυτή την φράση να την γράψατε κάποτε έκθεση στο σχολείο, οπότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει.

Χρήστος Γκίμτσας
Γιατρός – Συγγραφέας
[email protected]

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή