Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Γκίμτσας: Ποιος τολμάει να αγγίξει πράγματα που κάνουν τζίζ!

Α.  Γέμισε η ψυχή μου θλίψη και  ντροπή καθώς έβλεπα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς να τους τραβολογάνε  σαν κοινούς  εγκληματίες  και με πρόσωπα σκεπασμένα, από τα ανακριτικά γραφεία και τα  τούρκικα αστυνομικά τμήματα στις φυλακές της Αλικαρνασσού.
Και  οι φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ ο εξευτελισμός τους να γίνονταν βούτυρο πάνω στο τυχοδιωκτικό ψωμί του Ερντογάν.

Ανεξάρτητα αν ελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες, το κακό ύστερα απ’ αυτήν την εθνική ντροπή, έγινε.
Και όλα αυτά  από ότι λένε, για την καταπάτηση τριών μέτρων Τούρκικης γης, από  λάθος προσανατολισμού μέσα στην κακοκαιρία των ημερών. Και για την   καθημερινή παραβίαση και καταπάτηση του αέρα, της γης και της θάλασσας της Ελληνικής επικράτειας, εμείς αντιπαραθέτουμε τις διεθνείς μας καταγγελίες, την αυτοσυγκράτηση ,την σοβαρότητα και κάτι υπονοούμενα του είδους: «Έχουν γνώση οι  φύλακες!». Την τυφλαμάρα μας  έχουμε γνώση. Ούτε τον εξευτελισμό μας δεν μπορούμε να δούμε!

Β.  Άντε, μετά τον νέο κυβερνητικό μικροανασχηματισμό,  να μας ζήσει ο νέος αναπληρωτής υπουργός, επί των αμυντικών  υποθέσεων.
Βέβαια, η κόρη του διαμήνυσε πως όσοι από τους παλιούς συντρόφους ένοιωσαν δυσφορία για την υπουργοποίηση του, να βάλουν λίγο παραπάνω ξύδι  στην σως βινεγκρέτ. Θα ήθελα όμως να την ρωτήσετε αν το ξύδι μπορεί να γίνει και από  ουίσκι.  Εσείς μπορεί να μην  καταλαβαίνετε τι ρωτάτε, εκείνη όμως θα καταλάβει…

Μαθαίνοντας για αυτή την υπουργοποίηση γιατί μου ήλθε στο μυαλό εκείνη η Αραβική παροιμία που λέει, πως όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η ξεβράκωτη μαϊμού , τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της;
Και βέβαια να αφιερώσω στον νεότευκτο αναπληρωτή υπουργό τους στοίχους του Ινδού ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ –νόμπελ λογοτεχνίας-
«..Μ’ έβαλες ανάμεσα στους νικημένους.
Θα υποστώ την ήττα μου,
μέχρι ο εξευτελισμός μου να γίνει τέλειος…»

Γ. Τις έχουμε εμπεδώσει τις περί σκανδάλων , ιστορίες. Ξέρουμε απ’ έξω και ανακατωτά  για την Ζήμενς, την Νοβάρτις, τον Ο.Σ.Ε. για τα ολυμπιακά έργα, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τους εξοπλισμούς.
Και ποιοι  έκαναν αυτές τις παλιοδουλειές, επίσης τους ξέρουμε με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση.
Αυτοί  οι νέοι όμως που ήλθαν ως αρχάγγελοι, κρατώντας την ρομφαία της κάθαρσης, γιατί διστάζουν;
Ιδού η Ρόδος. Ας καταργήσουν τον νόμο  ‘’περί ευθύνης υπουργών’’ που όλοι καταγγέλλουν ,  αλλά επίσης όλοι τους κρύβονται  πίσω από την ασφάλεια αυτού του νομικού ορύγματος, μοναδικού στον κόσμο.
Πως είπατε; Ποιος τολμάει να αγγίξει πράγματα που κάνουν τζίζ!
Έχετε δίκαιο. Φαίνεται πως εκεί μέσα στην  βουλή, κανείς δεν τολμά να αντικρύσει τον φυσικό του δικαστή  και κρύβονται πίσω από κάτι μικρές λεξούλες όπως « Αμελλητί…»

Δ. Ξαμολήθηκαν πάλι τα λυσσασμένα σκυλιά και παρατάχθηκαν έξω από το θέατρο για να δαγκώσουν  ηθοποιούς  και θεατές θεωρώντας  βέβηλο το έργο « Ο Ιησούς , σούπερ σταρ», αναγκάζοντας τους παράγοντες της παράστασης, να ζητήσουν βοήθεια από την κοινωνία.
Το έχουμε ξαναδεί  τον φασισμό τους έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες όταν έπαιζαν  τον «τελευταίο πειρασμό» του Σκορτσέζε, και στο γκρέμισμα του αγάλματος του « φύλακα αγγέλου»  στην είσοδο του  Παλαιού Φαλήρου.

Και να μην έχετε καμία αμφιβολία, πως οι πρόγονοι αυτών των αγριόσκυλων ,είναι εκείνοι που έριξαν το ανάθεμα και αφόρισαν  τον Λευτεράκη Βενιζέλο, τον Καζαντζάκη και  τον Ροΐδη και τον Λασκαράτο.
Και φοβάμαι πως θα ξαναδούμε τους απογόνους  τους  στο ίδιο θεάρεστο έργο, με τις ευλογίες εκείνων που  συνεδριάζουν και αποφασίζουν κάτω από το φτερούγισμα του Αγίου Πνεύματος.

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μπορεί έξω να έχει ξημερώσει  ένα ηλιόλουστο πρωινό,  και να σας χάλασα το κέφι πάνω στον πρώτο καφέ της ημέρας,  με αυτά και με τούτα.
 Αλλά δεν βρήκα τίποτα το αισιόδοξο να κουβεντιάσω μαζί σας, εκτός από το ότι η Άνοιξη, στον δρόμο είναι.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή