Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Γκίμτσας: Πολλά ήταν τα ψέματα, ας πούμε και μια αλήθεια και ας πέσει στο γιαλό (Δ. Σαββόπουλος)

Έχουμε και λέμε:
-Τα λιμενικά των Τούρκων, περιπολούν σαν σκυλόψαρα γύρω από τα Ίμια παρεμποδίζοντας και ‘’τζαρτάροντας’’ κυριολεκτικά τα δικά μας λιμενικά.
-Την ακταιωρό ‘’Γαύδος’’ λίγο έλλειψε να μας  την  βουλιάξουν .
-Οι ψαράδες γύρω από την Κάλυμνο, βγάζουν κυριολεκτικά το ‘’μεροκάματο του τρόμου’’  από το μόνιμο κυνηγητό από τα τούρκικα πλοία.
-Ο ουρανός  του Καστελόριζου έγινε αεροδιάδρομος για τα τουρκικά αεροπλάνα.
-Πιο κάτω, στην Κύπρο, παρεμποδίζονται οι γεωτρήσεις, διώχνοντας τα γεωτρύπανα.
Και ο  κατάλογος δεν έχει τέλος.

Μετά από όλα αυτά, οι δικοί μας, εκεί στα χερσαία σύνορα, στον Έβρο, τι περίμεναν για να καταλάβουν πως έπρεπε να έχουν τα μάτια τους τετρακόσια. Λοχαγοί, συνταγματάρχες, ταξίαρχοι, στρατηγοί, υπουργοί, και δεν ξέρω ποιοί  άλλοι, δεν πήραν χαμπάρι, πως οι Τούρκοι ετοιμάζουν ‘’μια από τα ίδια΄΄ και στην ξηρά , όπως στην θάλασσα και στο αέρα ;
Που  έστειλαν περίπολο τους δύο στρατιωτικούς, έτσι στο χαλαρό, λες και πήγαιναν για  ‘’πικ νικ΄΄; Δεν ξέρω αν είχαν μαζί τους και τάπερ με κεφτέδες και σέικερ για φραπέ!
Και πως δύο υποθετικά έμπειροι,’’ χάθηκαν’’ μέσα στην ομίχλη, σε καιρό ειρήνης; Και αν ήταν σε καιρό  πολέμου , που θα έφτανε  το ‘’χάσιμο’’;
Δεν περίμεναν, λένε οι επίσημοι ,τέτοια συμπεριφορά από τους  Τούρκους , γιατί  ‘’παλιότερα’’ τέτοια γεγονότα λύνονταν μεταξύ των τοπικών  στρατιωτικών διοικητών!

Οι άνθρωποι, οι δικοί μας δηλαδή, μετά από όσα προηγήθηκαν σε άλλα σημεία της επικράτειας,   δεν πήραν χαμπάρι τι γίνεται, λες και χρειάζονταν οιωνοσκόπους για να ερμηνεύσουν  τα σημάδια. Πως οι Τούρκοι μας είχαν στήσει καρτέρι , για να έχουν υλικό ανταλλαγής με τους  ‘’8’’ δικούς τους.
Και αντί να πάνε στα σπίτια τους με ξηλωμένα τα γαλόνια, εξακολουθούν να μισθοδοτούνται κανονικά.
Βλέπεις, δεν εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα…
Λοιπόν , να τα αποτελέσματα τις  αφροσύνης τους:

-Η Ελλάδα έγινε όμηρη στο παζάρι των Τούρκων « Δώσε τους δικούς μου , πάρε τους δικούς σου.»
-Η Ελλάδα εξάντλησε όλα τα περιθώρια φιλικών επιρροών, ζητώντας βοήθεια και  παρακαλώντας για  την επιστροφή των δύο στρατιωτικών. Βάλαμε την Μέρκελ, την Ε. Ένωση, τις ΗΠΑ, ακόμα και τον  Πούτιν μέσω Σαββίδη(!), και ποιος ξέρει και ποιούς άλλους, και όλοι τους  ‘’έφαγαν πόρτα’’ από την Τουρκία.
-Η Ελλάδα αυτές τις ημέρες κατανάλωσε τεράστια αποθέματα εξωτερικής πολιτικής και μάλιστα την στιγμή που τα έχει ανάγκη στα δρώμενα με τα Σκόπια, την Αλβανία και  σε τόσες άλλες εκκρεμότητες.
-Οι Έλληνες έσκυψαν ακόμα μία φορά το κεφάλι, και δόθηκε η αφορμή  σε εκείνον τον θλιβερό και  ύποπτο  βουλευτή μας να μιλά επισήμως για ‘’ανταλλαγές’’,  εκεί που η Ελληνική Δημοκρατία είχε πάρει  την απόφαση της μη έκδοσης των ‘’8’’, ενισχύοντας τα επιχειρήματα περί παζαρέματος, του Νέου  Σουλτάνου Ερντογάν.
– Και τέλος, να βλέπουμε κάθε τόσο  τους γονείς και τους συγγενείς των συλληφθέντων στις οθόνες , να παρακαλούν ελπίζοντας την απελευθέρωση  των δικών τους ανθρώπων.

Και όλα αυτά υπό την ηρωική σκέπη του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Καμένου του Πρώτου του Τουρκοφάγου!

Και μια και αναφερθήκαμε στον υπουργό Καμένο, θυμήθηκα το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, που τον   αγκαλιάζουν  μαζί με τα παιδιά του τα  φίδια, σε μια θανατηφόρο περίπτυξη.
Και μην μου πείτε πως δεν είναι κάπως έτσι  η σχέση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ!

Ο υπουργός Καμένος ο Πρώτος ο Τουρκοφάγος αλλά και Σκοπιανοφάγος, δεν πρόκειται να χαλαρώσει τις λαβές στραγγαλισμού που εφαρμόζει  στον Τσίπρα τον Δειλό και την αυλή του, που δεν τολμά να λύσει το ‘’Σκοπιανό’’ εκμεταλλευόμενος  την μεγάλη ιστορική ευκαιρία.

Βλέπεις, το  λαϊκίστικο-θρησκευτικό- πατριδοκάπηλο σύμπλεγμα  που ζεί κάτω από την σκέπη  του  Υπουργού Άμυνας, απειλεί, και με κάθε τρόπο προειδοποιεί το τέλος της παρά φύσει κυβερνητικής συμμαχίας.
Τώρα  θα  μου πείτε , ευτυχώς   που έχουμε  τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθν. Άμυνας τον Μπάρμπα  Φώτη, ως αντίβαρο, να κρατάει τα μπόσικα εκεί στο υπουργείο Άμυνας . Σωστά!

Και μια που το ξανάφερε  η κουβέντα, θέλω να καταγγείλω επίσημα τον Αναπληρωτή Υπουργό για την αδιαφορία που έδειξε στην περίπτωση του βασανισμού του σκύλου από τους δύο  στρατιώτες!  .
Τι κάνει ο  ευαίσθητος υπουργός  ‘’της κυβερνώσας αριστεράς και της οικολογίας’’ ;  Γιατί δεν επενέβηκε ως καταγγελτικός καταπέλτης επί του γεγονότος; Ποιος είναι τελικά ο ρόλος του;

Υ.Γ. Καλό Πάσχα να έχουμε! Αρκεί να μην είμαστε εμείς , ο λαός , το αρνί, καταλαβαίνετε…
Σημείωση: Προς άρση παρεξηγήσεων,  ο βασανισμός του σκύλου , είναι πραγματικά βάρβαρο γεγονός.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή