Χρήστος Σιμορέλης: Αν είναι αθώοι ας αποποιηθούν την προστασία που τους παρέχει ο Nόμος περί ευθύνης Yπουργών

Σε παρέμβαση που είχε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο της «Novartis» που απασχολεί την παγκόσμια και Ελληνική επικαιρότητα.

Στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι «το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της "Novartis" είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο παγκόσμιας κλίμακας που παραδέχεται όλος ο πολιτικός κόσμος και δείχνει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε ως εδώ. Ακόμη και ο κ. Σαλμάς, πρώην Υπουργός υγείας και στέλεχος της ΝΔ, σε τοποθέτηση του το αναγνώρισε.

Η κοινωνία επίσης το γνωρίζει και το σκάνδαλο και τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων. Μάλιστα η χώρα μας ήταν χώρα αναφοράς για τις τιμολογήσεις των φαρμάκων για 29 χώρες. Είναι πολύ σημαντικό, ως πολιτικό σύστημα, να κάνουμε ότι μπορούμε για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Επίσης, γνωρίζουμε καλά ότι η φαρμακευτική δαπάνη είχε φτάσει τα 3 δις ευρώ, ποσό που υπερβαίνει και την αντίστοιχη δαπάνη της Ισπανίας, που έχει το 5πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα. Το συνολικό πόσο των 23 δις χάθηκαν, με ξεκάθαρη ευθύνη του πολιτικού συστήματος που κυβερνούσε τη χώρα.

Αυτά τα ποσά ισοδυναμούν με ένα μνημόνιο σε περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Αντί λοιπόν η Ν.Δ. να αναπτύσσει θεωρίες συνομωσίας για το πως η Κυβέρνηση μαζί με τη Δικαιοσύνη και το FBI συνωμοτούν εναντίον τους, εάν είναι αθώοι οι πρώην υπουργοί, ας αποποιηθούν την προστασία που τους παρέχει ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών και ας δικαστούν όπως κάθε πολίτης της χώρας.

Ας κοιτάξουν στα μάτια τον Ελληνικό λαό και ας απαντήσουν επιτέλους για όλα όσα έχασε η χώρα εξαιτίας των πολιτικών τους».

Τέλος, ο κ. Σιμορέλης ευχήθηκε τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα «να μην έχουν ποινικές ευθύνες κάτι για το οποίο θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, αλλά σίγουρα για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο της υπερκοστολόγησης φαρμάκων, αυτοί που κυβέρνησαν τότε την χώρα, έχουν εμφανείς πολιτικές ευθύνες».



Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή