Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Σιμορέλης: Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας

Στην ομιλία του, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, στην Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα το Θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό, ανέφερε τα εξής:

Το θέμα της σημερινής Ημερίδας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός τουρισμός, αποτελεί ένα θέμα εξόχως σημαντικό για το Δήμο της Καλαμπάκας, αλλά και ολόκληρο το νομό Τρικάλων.

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που ακόμη και σε περιόδους κρίσης ήταν σε υψηλά επίπεδα, συνεισφέροντας θετικά στο ΑΕΠ της χώρας. Πίσω από τους μακροοικονομικούς δείκτες, βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και οι οικογένειες τους που παλεύουν καθημερινά από τους χώρους εργασίας τους, τα ξενοδοχεία, τα κέντρα εστίασης  και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Είναι εξαιρετικά ευχάριστο ότι τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός καλπάζει βοηθώντας τη χώρα να ανακάμψει και να υπερβεί τη κρίση.

Μάλιστα, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μας λένε ότι πέρυσι οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια και το τουριστικό συνάλλαγμα πλησίασε τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι προσδοκίες για τη φετινή τουριστική σεζόν είναι εξίσου ευοίωνες.

Σημαντική παράμετρος της συζήτησης είναι το μοναδικό θρησκευτικό μνημείο και φυσικό αξιοθέατο των Μετεώρων. Να σημειώσουμε ότι η UNESCO το έχει χαρακτηρίσει παγκόσμιο φαινόμενο πολιτισμικής κληρονομίας.  Η μοναδικότητα του το έχει κατατάξει πολύ υψηλά στη λίστα των προορισμών πολλών επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Βασική ιδιαιτερότητα του μνημείου είναι ότι εκτός από το φυσικό κάλλος και την ιστορική του σημασία είναι ένας τόπος προσκυνήματος, θρησκευτικής ευλάβειας και μοναδικό μνημείο της ορθοδοξίας.

Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, του θρησκευτικού του χαρακτήρα, οφείλουμε ως κοινωνία να το αξιοποιήσουμε και η σημερινή ημερίδα είναι σημαντική ώστε να τεθούν προβληματισμοί για περαιτέρω βελτίωση. Θέλουμε περισσότερους επισκέπτες και επιθυμούμε να τους κρατήσουμε στη πόλη και να έρθουν σε επαφή με το μνημείο και τη φιλοξενία μας.

Με χαρά θα ακούσουμε τον Σεβασμιότατο
Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων και τους αξιότιμους κυρίους καθηγητές, οι οποίοι θα μας δώσουν επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις που η πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει.

Τέλος, από μέρους μου θα ήθελα να τονίσω ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε επιπλέον προσπάθεια για την ανάπτυξη τους τουρισμού στην περιοχή μας και να τονίσω την πάγια θέση μου ότι τα Μετέωρα είναι για όλους τους πολίτες με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σεβασμός και προστασία του φυσικού πλούτου του μνημείου, καθώς και του θρησκευτικού και πολιτιστικού του χαρακτήρα.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή