Χρήστος Σιμορέλης: Τροπολογία για τα φαρμακεία που δεν αλλάζει την υφιστάμενη κατάσταση

Η πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή και αφορά τα φαρμακεία, δεν προσθέτει κάτι καινούριο σε αυτό το οποίο έχει ήδη νομοθετηθεί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Μάλιστα, στόχο έχει να καλύψει το κενό που υπάρχει στη νομοθεσία και δημιουργήθηκε έπειτα από την ακύρωση της εφαρμοστικής ΚΥΑ του νόμου 4336/2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στη βάση αυτού έχει μεταβατικό χαρακτήρα έως την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Το Υπουργείο Υγείας επισήμανε ότι στο διάστημα αυτό θα δίνονται άδειες λειτουργίας φαρμακείου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και μόνο σε φαρμακοποιούς.

Επομένως, οι τίτλοι ορισμένων εφημερίδων, για άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού σε άτομα που δεν έχουν την επιστημονική κατάρτιση να λειτουργούν φαρμακεία, είναι παραπλανητικοί. Η τροπολογία συνιστά μεταβατικό δίκαιο μέχρι τη θέσπιση πλήρους δικαίου με ΠΔ, σεβόμενο τις αποφάσεις του ΣτΕ και το Σύνταγμα.

Δεν αλλάζει κάτι και δεν χειροτερεύει η κατάσταση, καθώς διατηρείται το υπάρχον πλαίσιο και σε ορισμένες περιπτώσεις λύνει ζητήματα όπως η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείων σε Δήμους, Τοπικές Κοινότητες και Κοινότητες με πληθυσμό μέχρι 1000 κατοίκους. Τέλος, επιτρέπονται οι κατ’ εξαίρεση συστεγάσεις για λόγους μεταβίβασης και παρατείνεται η λειτουργία των αδειών κληρονομικών φαρμακείων.

Σιμορέλης Χρήστος
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή