Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Σταμόπουλος: Σιγά μη φοβηθούμε!

Κίνημα παρεμπόδισης, αποτροπής και ματαίωσης το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών

Καταστατική, ιδρυτική αρχή του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών είναι η παρεμπόδιση, η αποτροπή και η ματαίωσή τους. Ο σκοπός της παρεμπόδισης και της ματαίωσης εν τέλει των πλειστηριασμών σημάδεψε το Κίνημά μας από τα γεννοφάσκια του, όχι μόνο στα Τρίκαλα, αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα.

Πολύ πριν μπει σ’ αυτόν τον αγώνα ο Λαφαζάνης και η όψιμη Ζωή. Απ’ τη γέννησή του ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα κίνημα επαναστατικής ανυπακοής απέναντι στην μνημονιακή αδικία αρπαγής των σπιτιών μας.

Τετράχρονο κεκτημένο επιτυχιών

Μιλώντας ιδιαίτερα για τα Τρίκαλα, για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, απ’ τον χειμώνα του 2014 (εποχή Σαμαροβενιζέλων) κι εντεύθεν, αγωνιζόμενοι πολίτες κάθε ηλικίας και προερχόμενοι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, με οργάνωση, ενότητα και αποφασιστικότητα, προτάσσοντας και τα ίδια τα σώματά τους, στα ειρηνοδικεία του Νομού προστάτεψαν και έσωσαν τις λαϊκές περιουσίες απ’ τα αρπακτικά των τραπεζών και του κράτους, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την κρατική καταστολή, όσες φορές χρειάστηκε, ακόμα και με θυσίες (τραυματισμός συναγωνιστή μας κατά το α’ εξάμηνο διακυβέρνησης απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ).

Μπορούμε να μιλάμε με υπερηφάνεια, και έχοντάς το ως βάση, για ένα 4χρονο Τρικαλινό κεκτημένο επιτυχιών κατά των άδικων πλειστηριασμών, το οποίο δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί ούτε ν’ αναιρεθεί απ’ τις τρεις τελευταίες Τετάρτες του 2017 που πραγματοποιήθηκαν οι πλειστηριασμοί, υποστηριζόμενοι από μια πρωτοφανή αστυνομική δύναμη, που πίσω της ήταν η βούληση της κυβέρνησης και της τρόικας.

Κίνημα αποτροπής απ’ τη φύση του

Κίνημα λοιπόν αποτροπής απ’ τη φύση του το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών. Το κίνημα συμβολικής πολιτικής διαμαρτυρίας ΕΞΩ, όταν ΜΕΣΑ στα ειρηνοδικεία ή οπουδήποτε αλλού γίνονται πλειστηριασμοί και ο λαός χάνει το βιος του, αποτελεί σοβαρό πολιτικό λάθος.

Είναι ηττοπάθεια, κι ακόμα χειρότερα, αυταρέσκεια άσφαιρων αγώνων. Ελπίζουμε αυτό να το καταλάβει, μεταξύ άλλων, και το ΠΑΜΕ, εγκαταλείποντας την ταλαντευόμενη στάση του.

Γενικά όλες οι συνιστώσες του Κινήματος πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση και ν’ απορρίψουν τη λογική των απλών διαμαρτυριών για τους αντιλαϊκούς πλειστηριασμούς. Οι πολίτες δεν έχουν καμιά υποχρέωση να σέβονται τους νόμους γενικώς, αλλά να σέβονται τους δίκαιους νόμους.

Όταν υπάρχουν οφθαλμοφανώς άδικοι νόμοι, τους παραβιάζουμε μαζικά αμέσως! Κίνητρο είναι η εντιμότητα και το δίκιο. Το δίκιο είναι παντοδύναμο (ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά).

Οι μνημονιακοί νόμοι που ψηφίζονται κατά των λαϊκών περιουσιών είναι κατά γενική ομολογία βάρβαροι και απάνθρωποι. Σκοπεύουν ν’ αρπάξουν το βιος του λαού και να το δώσουν στα κοράκια, ντόπια και ξένα. Αυτό βγάζει μάτι. Όποιος δεν το βλέπει, είναι ή τυφλός ή υποκριτής, γιατί θέλει να πάρει μερίδιο απ’ τη λεία της ληστείας ή υπηρετεί τους ληστές.

«Λαϊκή τρομοκρατία» στους τρομοκράτες!

Αντιστρέφοντας τον φασιστικό νόμο της τρόικας που ψηφίστηκε πρόσφατα κι απειλεί με… φυλάκιση(!) τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (εργαζομένων και χρεωκοπημένων μικρομεσαίων) ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και ως τέτοιος να αντιμετωπιστεί!

Η οργή που συγκεντρώνει μέσα του ο Λαός μπροστά στα σχέδια και τον κίνδυνο να του αρπάξουν το σπίτι, δεν θ’ αργήσει να μετατραπεί σε «λαϊκή τρομοκρατία» κατά των τρομοκρατών του.

Δεν έχουμε αυταπάτες, πως όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις διάφορες περιοχές, ντόπιοι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες τάσσονται ανοιχτά υπέρ των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Και βέβαια και τα κατά τόπους κυρίαρχα ΜΜΕ.

Ενίοτε όμως πολλοί απ’ αυτούς, για λόγους συγκυριακούς, παρουσιάζονται με την προβιά του «φίλου» των λαϊκών αντιδράσεων και του κινήματος. Όπως και κάποιοι όψιμοι «αγωνιστές», περιπατητές, τυχοδιωκτικά και ύπουλα στοιχεία που εμφανίζονται για να προκαλούν διαλυτικά φαινόμενα στο κίνημα.

Όλα και όλους αυτούς ένα ώριμο και μαζικό κίνημα είναι ικανό να τους απομονώσει. Ούτε η παρουσία τους πρέπει να λειτουργεί σαν άλλοθι σε κάποιους αγωνιστές για ν’ αποσύρονται οι ίδιοι.

Σαν επίλογος

Στόχος στη μνημονιακή Ελλάδα, πέρα απ’ τ’ άλλα λαϊκά βάσανα, είναι η απαλλοτρίωση της λαϊκής περιουσίας υπέρ του κεφαλαίου. Για να έρθει και η Ελλάδα στα φυσιολογικά νούμερα για καπιταλιστική χώρα: το 10% να έχει ατομική ιδιοκτησία και το 90% να τη στερείται παντελώς. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Τρόικα, ολιγαρχία, κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα τρέμουν το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών. Το βλέπουν σαν πιθανή θρυαλλίδα μεγάλων εξεγέρσεων. Γι’ αυτό τρέχουν με νόμους αντισυνταγματικούς και φασιστοειδείς, με τρομοκράτηση, προπαγάνδα και παραπλάνηση να προλάβουν.

Γνωρίζουν πως τούτοι οι αγώνες είναι εκκολαπτήριο νέων μαζικών λαϊκών αγώνων, διότι η απειλή μαζικών πλειστηριασμών μπορεί να συνεγείρει εκατομμύρια Έλληνες. Αυτό ο εχθρός το γνωρίζει καλά, ας το καταλάβουμε κι εμείς! Ας το καταλάβει σύμπας ο ελληνικός λαός!

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου,
μέλους του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή