Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρυσή Αυγή Τρικάλων: Πλημμύρες και με …άστεγους

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας "έφυγαν", αφήνοντας πίσω τους τεράστια προβλήματα. Από αστέγους (πλέον) κατοίκους, μέχρι αγρότες σε απόγνωση, από καταστροφές στο οδικό δίκτυο, μέχρι προβλήματα στις (όποιες) υποδομές.

Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Θεό, αλλά και κανείς δεν γίνεται να μην αναφερθεί σε γεγονότα που αφορούν τον παράγοντα "άνθρωπο" και τον παράγοντα "αυτοδιοίκηση".
 

Πόσα χρόνια όλοι μιλούν για ελλειπή και ανεπαρκή αντιπλημμυρικά έργα; Πόσα χρόνια όλοι μιλούν για τις ακαθάριστες κοίτες ποταμών και ρεμάτων; Πόσα χρόνια όλοι μιλούν για την ανεπάρκεια των μέσων; Πόσα χρόνια όλοι μιλούν για την έλλειψη κονδυλίων; Ας μην αναφέρουμε και την παταγώδη (για μια ακόμη φορά) αποτυχία του θεσμού των τεράστιων γεωγραφικά Δήμων, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην όποια φυσική καταστροφή.
 

Και τώρα τι, λοιπόν; Θα δοθούν τα αναγκαία κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Ο γραφειοκρατικός κυκεώνας και οι μνημονιακές πολιτικές, που έχουν οδηγήσει την χώρα οικονομικά εδώ που την οδήγησαν, "υπόσχονται" ότι τα αναγκαία κονδύλια δεν θα έρθουν, η αν έρθουν, θα είναι πολύ λίγα και πολύ αργά.
 

Θα βρουν στέγη οι άστεγοι; Η μέχρι στιγμής εμπειρία σε παρόμοιες περιπτώσεις ανά την επικράτεια, δεν προοιωνίζει κάποια λύση.

Θα βρεθούν κονδύλια για ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα; Και εδώ η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Όσο για τους αγρότες, και αυτοί, θα παραμείνουν στο ίδιο έργο θεατές.
 

Και το τραγικό θα είναι, ότι παρά τους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στον Νομό μας, διόλου απίθανο το καλοκαίρι να υπάρχουν τα "γνωστά" προβλήματα ελλείψεως νερού για άρδευση.

Και όλα αυτά γιατί ποτέ δεν υπήρξε σχεδιασμός, πραγματική θέληση για υλοποίηση των κατάλληλων έργων, και ποτέ δεν έγινε πραγματική συζήτηση μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται. Συζήτηση που θα έβγαζε συμπεράσματα, και θα κατέληγε σε μια κοινή απόφαση, για κοινή διεκδίκηση και κοινό αποτέλεσμα.
 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκφράζει την συμπαράσταση της στους πληγέντες, και θα είναι κοντά τους στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής της δράσεως. Γνωρίζουμε όμως ότι αυτό δεν αρκεί. Θα επιμείνουμε λοιπόν στην προσπάθεια -μέσω προτάσεων- για την βελτίωση των συνθηκών που υπάρχουν σήμερα,και που αφορούν τα έργα υποδομής, αλλά και της διαδικασίας αποζημιώσεων των πληγέντων.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι "αρμόδιοι" φορείς πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να μην κρύβονται πίσω από τα "ακραία καιρικά φαινόμενα", καθότι οι ίδιοι οι "αρμόδιοι" με την στάση τους, απέδειξαν ότι είναι πολιτικά "φαινόμενα", και μάλιστα πολύ πιο "ακραία" από τα καιρικά.

 Τ.Ο Τρικάλων του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

 
trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή