Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρυσό» μετάλλιο από την Ε.Ε. στην Ελλάδα στην …απορροφητικότητα πόρων

«Η Ελλάδα ήταν πρώτη στην απορρόφηση των Κοινοτικών πόρων στην περίοδο 2007-2013 και τα επιτεύγματά της θα είναι ακόμη καλύτερα στην τρέχουσα περίοδο 2014-2020», δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, υπογραμμίζοντας «τον θετικό αντίκτυπο» των μέτρων εμπροσθοβαρούς χρηματοδότησης που αποφασίστηκαν υπέρ της Ελλάδας το 2015, μετά από πρόταση της Επιτροπής.

Η Επίτροπος υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά δείχνουν ότι η πολιτική της Συνοχής και της Αλληλεγγύης λειτουργεί και ότι «η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό των Ελληνικών Αρχών σε θέματα Ανάπτυξης και Απασχόλησης».

Μιλώντας για την τρέχουσα περίοδο 2014-2020, η Κοινοτική Επίτροπος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα επιτεύγματα της Ελλάδας θα είναι ακόμη περισσότερα. Ειδικότερα όσον αφορά τη συγκέντρωση πόρων σε παραγωγικούς τομείς καθώς και στις μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα. Με 20 δισ. ευρώ, τα διαρθρωτικά ταμεία βοηθούν την Ελλάδα, να αναμορφώσει την οικονομία της, να
ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. με προώθηση ενός νέου μοντέλου που βασίζεται στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία».

Εξειδικεύοντας την πορεία «των σχεδίων προτεραιότητας», της προηγούμενης περιόδου, εξέφρασε «ικανοποίηση», λέγοντας ότι «από τα 180 projects σε πολλούς τομείς, 120 έχουν ολοκληρωθεί σήμερα, 18 θα ολοκληρωθούν -και με εθνική χρηματοδότηση και 24 projects συνεχίζονται και στην τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού. Για το 2017-2018, είπε, ότι σε ό,τι αφορά στην ανταγωνιστικότητα βλέπουμε ότι «η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά, ιδίως στις υποδομές. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ οι δείκτες, και η καινοτομία μεταξύ άλλων, έχει αυξηθεί.»

Υπερασπιζόμενη την απόφαση για τα ευνοϊκά μέτρα υπέρ της Ελλάδας, η κ. Κρέτσου υπενθύμισε ότι «το 2015 η Ελλάδα χρειαζόταν απεγνωσμένα ρευστότητα γι' αυτό και η Ευρωπαϊκή επιτροπή πρότεινε τροποποίηση του Κανονισμού των Κοινών διατάξεων». Στόχος ήταν η εμπροσθοβαρής εκταμίευση κονδυλίων για επενδύσεις, σε προγράμματα που θα βελτίωναν την ανάπτυξη ώστε «να υλοποιηθούν τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 αλλά και να ξεκινήσουν τα νέα προγράμματα 2014-2020».

Η Επίτροπος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική Συνοχής λέγοντας ότι «αυτά τα ειδικά μέτρα προς όφελος της Ελλάδας, δείχνουν σε ποιο σημείο η πολιτική Συνοχής έχει διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Δείχνουν ξεκάθαρα την αλληλεγγύη της πολιτικής Συνοχής και επιβεβαιώνουν ότι η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό των ελληνικών αρχών σε θέματα Ανάπτυξης και
Απασχόλησης».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή