Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξύπνησαν ξανά θλιβερές μνήμες σήμερα στα Τέμπη (φωτό – βίντεο)

Σαν σήμερα είκοσι χρόνια πριν, ακριβώς τέτοια μέρα, άφησαν την τελευταία τους πνοή στα Τέμπη, 21 μαθητές της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας. Στην ίδια κοιλάδα, αυτή των Τεμπών που έχει βαφτεί ουκ ολίγες φορές με αίμα, πριν 44 μέρες, την τελευταία μέρα του περασμένου Φεβρουαρίου, 57 επιβάτες δύο μοιραίων τρένων που συγκρούστηκαν όταν βρέθηκαν να κινούνται με ταχύτητα πάνω στις ίδιες ράγες, έχασαν την ζωή τους και βύθισαν στο πένθος όλη τη χώρα.

Εδώ και 20 χρόνια, υπάρχουν ολόκληρα χωριά βυθισμένα στο πένθος με τον χρόνο να έχει παγώσει εκείνη την Κυριακή 13 Απριλίου 2003, όταν η χαρούμενη εκδρομή στην Αθήνα, των 49 μαθητών της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου, κατέληξε σε τραγωδία στην… καταραμένη κοιλάδα των Τεμπών. Το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με φορτηγό, το οποίο ήταν γεμάτο νοβοπάν και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε άλλα τρία διερχόμενα Ι.Χ.

Την Κυριακή των Βαΐων, τελέστηκε στο σημείο της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη επιμνημόσυνη δέηση και ο χώρος γέμισε λουλούδια, κεριά, φωτογραφίες και αναμνηστικά για τα θύματα της τραγωδίας, ενώ στον ουρανό αφέθηκαν 57 μαύρα μπαλόνια.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στο σημείο που χάθηκαν οι μαθητές τελέστηκε μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη Ημαθίας που και τότε είχε κάνει το τρισάγιο για τους αδικοχαμένους μαθητές. Παρόν και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου.

Ο σεβασμιότατος σε δήλωσή του τόνισε: «Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την τραγική εκείνη ημέρα που τα παιδιά από την Ημαθία έχασαν την ζωή τους σε ηλικία μόλις 16 ετών. Τότε ο προκάτοχός μου είχε πάει στο νεκροτομείο για να διαβάσει το τρισάγιο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τότε είχε συνοδεύσει τις σωρούς στην Βέροια μαζί με τον Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονα, ο οποίος σήμερα ήταν εδώ για να τελέσει μετά από 20 χρόνια το τρισάγιο, κάτι το οποίο αποτελεί αντικείμενο μνήμης και υπενθύμισης γεγονότων θλιβερών, αλλά και αφορμή πίεσης καθώς όσο περνάει ο χρόνος κάποια πράγματα όχι μόνο δεν ξεχνιούνται αλλά γίνονται αφορμές να αναβιώνουν πικρίες. Τα Τέμπη όμως έχουν πολλές ευλογίες και πολλούς λόγους να κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά μοναστήρια στην περιοχή και χωριά με φιλόξενους ανθρώπους, μας κάνει να θυμόμαστε τα Τέμπη και για πολλούς καλούς λόγους».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του onlarissa.gr:

      

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή