Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υλοποίηση Προγράμματος Δασοπροστασίας– Δασικές Πυρκαγιές 2021

Υλοποιείται το πρόγραμμα Δασοπροστασίας από τις Δασικές Υπηρεσίες του Νομού Τρικάλων και Καλαμπάκας- Προστατεύουμε την χλωρίδα και την πανίδα σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε, λόγω του κορονοϊού COVID-19 ενημερώνουμε ότι:

Οι Δασικές Υπηρεσίες του Νομού μας (Δ/νση Δασών – Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας) υλοποιούν Πρόγραμμα Δασοπροστασίας σε εφαρμογή σχετικών διαταγών και Αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γενική Δ/νση Ανάπτυξης –Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος) και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η προστασία της χλωρίδας και πανίδας σε δάση και δασικές εκτάσεις από κινδύνους που τα απειλούν όπως πυρκαγιές, καταπατήσεις – εκχερσώσεις, παράνομη θήρα, παράνομες υλοτομίες, παράνομη διακίνηση δασικών προϊόντων, παράνομη αλιεία στα ρέματα.

Το πρόγραμμα δασοπροστασίας που εφαρμόζεται περιλαμβάνει, επιφυλακή τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών και καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας Κυριακές και εξαιρέσιμες.

Επιπλέον περιπολίες εποχούμενων συνεργείων από Δασικούς Υπαλλήλους καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού ζητάμε την αρωγή των πολιτών και των φορέων, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
-ΥΠΕΝ (1591 – Ατελώς)
-Δ/νση Δασών Ν. Τρικάλων – 2431063463
-Δασαρχείο Τρικάλων – 2431063481
-Δασαρχείο Καλαμπάκας – 2432022415

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή