Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υπαίθριο δημοτικό θέατρο στο Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων

Αύλειος χώρος του βυζαντινού ναού της Κοίμησης Θεοτόκου στην Καλαμπάκα

Ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» καλεί για τρίτη χρονιά το κοινό σε μία γιορτή της Τέχνης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό.

Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξενούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με 140 δράσεις πολιτισμού σε 66 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η μουσική παράσταση “Μνήμη και τα βαθιά σημάδια” διοργανώνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια και από τη γέννηση του Τρικαλινού μουσικοσυνθέτη Απόστολου Καλδάρα, το περιεχόμενο της παράστασης είναι βασισμένο σε δύο εμβληματικά έργα του, τον «Βυζαντινό Εσπερινό» και τη «Μικρά Ασία». Ανάμεσα στα τραγούδια του Απ. Καλδάρα θα παρεμβάλλονται διασκευές τραγουδιών από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων στις μέρες μας και το σκηνικό που θα περιβάλει την ορχήστρα είναι 5 μεγάλων διαστάσεων έργα που ζωγράφισε ο Κώστας Καλδάρας με θέμα τα γεγονότα από την μεγάλη προσφυγική κρίση του 2015.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο* στους χώρους:

  • Υπαίθριο δημοτικό θέατρο στο Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων:

23 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη και ώρα 21:00

  • Αύλειος χώρος του βυζαντινού ναού της Κοίμησης Θεοτόκου στην Καλαμπάκα:

24 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00

*Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική και για την εξασφάλισή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθύνεται στον σύνδεσμο:

https://digitalculture.gov.gr/2022/07/mnimi-ke-vathia-simadia-kastro-trikalon-avlios-choros-vizantinou-naou-kimiseos-theotokou-kalampakas/

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση 30 λεπτά πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή