Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υπαίθριο και εορταστικό «Παιχνίδι Πλοήγησης» στα Τρίκαλα

Μια ακόμη δραστηριότητα προστίθεται την περίοδο των εορτών και του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Το «Παιχνίδι Πλοήγησης», η σύγχρονη ονομασία του παλιού «Κυνήγι Θησαυρού», όπως το είχαμε μάθει, μεταφέρεται σε ανοιχτό πεδίο, στο κέντρο των Τρικάλων.  Το «Πάρτι Φαντασμάτων» θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022. Το απόγευμα του Σαββάτου από τις 19:00, το παιχνίδι θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, μπροστά από το Δημαρχείο. Κουίζ και επίλυση γρίφων, ταχύτητα και συνεργασία, συνθέτουν το παιχνίδι που ετοίμασε για τρικαλινούς/ες και επισκέπτες/τριες το «Πλήρωμα 94» από την Πάτρα, μετά την πρόσκληση και συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, του Μύλου των ξωτικών και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων.

ΤΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;

Ένα παιχνίδι πλοήγησης θα εξελιχθεί στο κέντρο των Τρικάλων το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, από τις 19:00 και για περίπου δύο ώρες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι πόλης που απαιτεί συνεργασία, ταχύτητα και επίλυση γρίφων και στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν όποιοι/ες Τρικαλινοί/ες και επισκέπτες/τριες επιθυμούν.

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ;

Ο Δήμος Τρικκαίων και ο Μύλος των Ξωτικών συνεργάζονται με το «Πλήρωμα 94», μία καρναβαλική ομάδα με πλούσια εμπειρία που έρχεται από την Πάτρα ειδικά για να διοργανώσει το παιχνίδι στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Διαδρομών».
Συνδιοργανωτής είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ενώ χορηγός του παιχνιδιού είναι η εταιρία «Βιολάντα».

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ;

Στο παιχνίδι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες με 6 άτομα, κατά προτίμηση. Δεκτές θα γίνονται και ομάδες με λιγότερα ή περισσότερα άτομα αλλά, κατά τους διοργανωτές, θα δυσκολευτούν παραπάνω. Οπότε, βρείτε άλλους πέντε, δηλώστε συμμετοχή και ετοιμαστείτε να παίξετε.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

Όπως όλα τα παιχνίδια πόλης, και αυτό αφορά σε κάθε ηλικία. Το «Πλήρωμα 94» έθεσε, όμως, περιορισμούς κι έτσι επιτρέπονται συμμετοχές από 6 έως… 94 ετών. Οι μικροί/ες ηλικιακά συμμετέχοντες/ουσες είναι καλό να συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες. Το παιχνίδι είναι ιδανικό για οικογένειες, παρέες εφήβων, νέους/ες ή όσους νιώθουν νέοι/ες, για όποιον/α κάνει κέφι να ενταχθεί για δύο ώρες σε ένα περιβάλλον διαδραστικής άσκησης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Οργάνωσε την ομάδα σου και δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή. Θα χρειαστεί να δηλώσεις το όνομα της ομάδας (εμπνευστείτε ελεύθερα όποιο όνομα θέλετε) και τα στοιχεία του αρχηγού (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, email). Η δήλωση γίνεται ΕΔΩ 

ή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων ΕΔΩ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ;

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2022. Το «Πλήρωμα 94» θα βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο προκειμένου να δέχεται και επιπλέον εγγραφές ομάδων το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, μεταξύ 11:00 και 14:00 και μετά τις 18:00 μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού. Σημείωση: Στο διάστημα 11:00 – 14:00 στον χώρο θα υπάρχουν επιπλέον παιχνίδια και γρίφοι για όλους, για εξάσκηση και προετοιμασία –μην τα χάσετε!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΩ;

Τίποτε παραπάνω από το ότι θα χρειαστεί να τρέξεις μαζί με την ομάδα σου, να ακονίσετε τα μυαλά σας, να συνδυάσετε δεδομένα και να απαντήσετε σωστά και πρώτοι σε ότι σας ζητηθεί. Το παιχνίδι θα εξελιχθεί στο κέντρο της πόλης, εντός γεωγραφικών ορίων που θα προσδιοριστούν έγκαιρα, με συγκεκριμένο χάρτη.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Αυτές τις μέρες στα Τρίκαλα έχουν την τιμητική τους τα Ξωτικά – στον Μύλο και αλλού. Από την Πάτρα για το παιχνίδι μας έρχονται οι Νεράιδες – η «Βιολάντα» και όχι μόνο. Αυτό που οι συμμετέχοντες/ουσες θα αναζητήσουν το βράδυ του Σαββάτου είναι κάποια «Φαντάσματα» –κάποια κάνουν… «πάρτι», άλλα όχι.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ;

Αυτό θα το μάθεις από το «Πλήρωμα 94» στις 19:00 ακριβώς, οπότε και θα δοθεί η εκκίνηση του παιχνιδιού, από τη Γραμματεία που θα βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Φροντίστε να είστε εκεί, όλα τα μέλη της ομάδας, για να πάρετε έγκαιρα χάρτη και οδηγίες.

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ;

Η παρέα της Πάτρας μάς υπόσχεται ένα παιχνίδι δράσης, κεφιού και γνώσης. Η χαρά της συμμετοχής και οι συγκινήσεις που προσφέρει η αναζήτηση των σημείων είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Παρ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές  έχουν φροντίσει να υπάρχουν δώρα για όσους πρωτεύσουν. Θα ανακοινωθούν έγκαιρα και είναι υπολογισμένα για περισσότερες από μία ομάδες. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το βράδυ του Σαββάτου, στον χώρο της Νέας Λαϊκής Αγοράς, αμέσως μετά τη συναυλία που ξεκινά στις 21:00.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

Στις ιστοσελίδες και στα social media όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος Τρικκαίων, Μύλος των Ξωτικών, «Πλήρωμα 94», «Βιολάντα»). Πληροφορίες μπορείς να ακούς και από τη Ραδιοφωνική Λέσχη –καθημερινά, μάλιστα, στις 15.45 εκπρόσωποι από το «Πλήρωμα 94» θα δίνουν απευθείας από την Πάτρα διευκρινίσεις επί του παιχνιδιού και θα λύνουν πιθανές απορίες. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι στους 97,6 στα FM.

ΑΡΑ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ;

Σωστά, το Σάββατο στις 19:00. Σε ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή, εσένα και την παρέα σου. Και σας περιμένουμε να παίξουμε!

Από το γραφείο Τύπου

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή