Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υπερπλήρης από προσφορά αίματος και η αιμοδοσία Τρικάλων

Η ανταπόκριση των Τρικαλινών στο κάλεσμα της αιμοδοσίας Τρικάλων για προσφορά αίματος μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Όπως είπε στο trikalanews.gr η διευθύντρια της αιμοδοσίας κα Ευθυμία Δημητριάδου, το ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν ότι έσπευσαν να δώσουν αίμα κυρίως νέα παιδιά. Είναι η νέα γενιά αιμοδοτών που χρειαζόμαστε όσο ποτέ και στην περιοχή μας, μιας και οι ανάγκες για αίμα είναι πάντα μεγάλες.

Πλέον, η προτροπή από πλευράς των κέντρων αιμοδοσίας είναι οι εθελοντές αιμοδότες να μην σπεύσουν άμεσα για αιμοδοσία. Οι μονάδες είναι υπερπλήρεις ενώ να σημειωθεί ότι το αίμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάνω από 40 μέρες περίπου.

Όπως επισημαίνει και το ΕΚΕΑ-Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, «Ενημερώνουμε τους εθελοντές αιμοδότες ότι οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας σε αίμα έχουν καλυφθεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού κάτω από το εύλογο συγκινησιακό φορτίο που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Έχοντας πάντα υπόψη, ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, τους προτρέπουμε να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία, το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή