Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΥΠΟΧΩΡΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ … ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ … !

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

          Ο ιστορικός Σουητώνιος (69 – 130 μ.Χ.) αναφέρει στους «Βίους των Καισάρων» το «Ave Caesar morituri te salutant», δηλαδή «Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν», που έλεγαν οι Μονομάχοι περνώντας μπροστά από τον Καίσαρα, πριν μονομαχήσουν.

          Παραφράζοντας τα λόγια αυτά θα μπορούσε κάποιος να πει στον Πρωθυπουργό το «Χαίρε Φτώχεια», για τα 3 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν στο όριο της φτώχειας.

          Την στιγμή που η Πανδημία υποχωρεί, η Αισχροκέρδεια φουντώνει και τινάζει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και υπολογισμούς.

          Κύμα μεγάλης αισχροκέρδειας στην αγορά και οι τιμές πήραν φωτιά, κάνοντας την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων πραγματική κόλαση.

          Οι ελλείψεις που δημιούργησε η Πανδημία, οι αυξήσεις των ναύλων και οι αρρυθμίες της αγοράς έγιναν αιτία να στήσουν οι κερδοσκόποι μεγάλο φαγοπότι.

          Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), ΕΝΑΣ στους ΤΡΕΙΣ συμπολίτες μας ζει κάτω από το όριο φτώχειας.

          Χάθηκε κάθε μέτρο και η Κυβέρνηση παρακολουθεί από μακριά τον κατήφορο, όπως έκανε ο Νέρων με την πυρπόληση της Ρώμης το 64 μ.Χ.

          Στην πατρίδα μας γίνεται μεγάλος τζόγος με τα χρήματα των Συνταξιούχων.

          Αβέβαια τα οφέλη των ασφαλισμένων και μεγάλο το κόστος μετάβασης στο νέο σύστημα και φυσικά τεράστιες οι επιπτώσεις στο Δημόσιο χρέος.

          Αυτά όλα συμβαίνουν το ίδιο χρονικό διάστημα που τα κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών … βγάζουν στο σφυρί τα χωράφια των αγροτών, που πήραν δάνεια από την αμαρτωλή ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος).

          Για τα εκατοντάδες εκατομμύρια δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ «μούγκα στην στρούγκα».

          Πάντως, ΑΥΤΟΙ που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους για το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό. Τραγικό …!

          Το Μαξίμου κατάντησε «μαγαζί» που προωθεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα ορισμένων, μιάς και κάποια εταιρεία χαλιών διαφήμιζε το «δωρεά» για την ανακαίνιση του κτιρίου, με φωτογραφία, στην «ρεκλάμα» της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Πρωθυπουργού.

          Ε … βρε … ποιούς ψηφίσαμε στις εκλογές του 2019 …!

          Παρά ταύτα, ο Ζόραν Ζάεφ, Πρωθυπουργός των Σκοπίων, τονίζει πως «Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε Μακεδονικά».

          Αυτό μας χλευάζει και ο «ανέμελος» Μητσοτάκης τον παρακαλεί να τηρήσει την καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών.

          Ταυτόχρονα 12 οργανώσεις των Σερρών κήρυξαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ, γράφοντας ότι «Δεν θέλουμε φιλοσκοπιανούς στον τόπο μας», αναφερόμενες στην στάση της, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

          Λέτε να πει και σ’ αυτές τις οργανώσεις ο Μητσοτάκης ότι είναι «Ακροδεξιοί και Γραφικοί»;

          Όλοι τους ξέχασαν ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε πως «η Μακεδονία είναι μία και αυτή είναι Ελληνική».

          Στο εσωκομματικό σκηνικό, η μεν Φώφη Γεννηματά διεκδικεί ξανά την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» -είναι σα να λέγεται το «Πράσινα Άλογα»-, ο δε Αλέξης Τσίπρας αναζητεί στον ΣΥΡΙΖΑ το σταυροδρόμι της εξουσίας.

          Για καλό και για κακό, ας μην φάνε τίποτα, γιατί ο δυστυχισμένος Λαός τους έχει ετοιμάσει ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ …!

Βέβαια, ο Τουρισμός, η «βαρειά βιομηχανία», μοιάζει με το μετέωρο βήμα του πελαργού, αφού οι ενδοευρωπαϊκές καθυστερήσεις, οι προστριβές και η απειλή της νέας μετάλλαξης «Δ» του Κορονοϊού βάζουν φρένο στις αφίξεις.

          Τέλος, μετά το τραγικό γεγονός στα Γλυκά Νερά, είχαμε και την πρωτοφανή επίθεση, με καυστικό υγρό, κατά μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

          Καταδικαστέα, από ολόκληρη την κοινωνία και τα δύο αυτά αποτρόπαια συμβάντα.

          Αλλά μήπως, ο προβληματισμός για πιο σχολαστικό και ενδελεχή τρόπο επιλογής των στελεχών της Ορθοδοξίας αναδεικνύεται αναγκαίος, επίκαιρος και επιτακτικός;

          Μάλλον.

Ευτυχώς που, με τον μεγάλο καύσωνα, οι Έλληνες πήραν τα όρη τα βουνά και τις θάλασσες, για να μην βλέπουν και να μην ακούν κανέναν.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή