Υποδέχθηκε την Αμάλ ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ελπίδα και λουλούδια από τα Τρίκαλα συντροφεύουν τη μικρή Αμάλ

Θερμή υποδοχή και εκατοντάδες ευχές για «καλό ταξίδι», με ένα λουλούδι από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, επεφύλαξαν τα Τρίκαλα στη μικρή Αμάλ. Την προσφυγοπούλα – κούκλα που προσωποποιεί την ελπίδα – αυτό σημαίνει το όνομά της -, αφού σύμφωνα με την κεντρική ιδέα της παραγωγής, η Αμάλ ξεκίνησε από την πόλη Γκαζιαντέπ (σύνορα Συρίας – Τουρκίας) και μέσω 70 σταθμών σε ισάριθμες ευρωπαϊκές πόλεις, καταλήγει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Αυγούστου 2021 η μικρή Αμάλ μετέφερε το κεντρικό μήνυμα του «Ταξιδιού/The Walk» με τίτλο «Μη μας ξεχνάτε».

Η κούκλα έχει ύψος 3,5 μέτρα, ώστε να προκαλεί την προσοχή όλων, για να αφυπνίσει τους πολίτες για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες.

Στο Μουσείο Τσιτσάνη, κουρασμένη η μικρή Αμάλ, αντικρίζει ένα «δάσος» από 150 λουλούδια που κατασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων.

Με βάση το δρώμενο «Φύλλα που Θροΐζουν», η προσφυγοπούλα άκουσε ιστορίες δυστυχίας και πόνου, στον χώρο των παλιών φυλακών Τρικάλων, κάτω από ένα δέντρο. Ενας μικρός τρικαλινός τής διάβασε ποίημα πολιτικού κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων από τα Χριστούγεννα του 1953. Το ποίημα, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, αναφέρεται στην ανάγκη για ειρήνη.

Αμέσως μετά, συνοδεία των μικρών τρικαλινών και των οικογενειών τους, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, περπατώντας δίπλα από τον ποταμό (σε έναν συμβολισμό για την όμορφη τρικαλινή φύση) η Αμάλ στάθηκε στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων. Εκεί χαιρέτισε με υπόκλιση το άγαλμα του Ασκληπιού, του αρχαίου θεού της Ιατρικής, του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας, που θεράπευε στις όχθες του Ληθαίου ποταμού.
Στη δε κεντρική πλατεία, οι τρικαλινοί/ες της προσφέρουν ένα ζωντανό λουλούδι, το πιο κομψό, το πιο θερμό, το πιο όμορφο.

Ένα ακόμη λουλούδι, από τα όσα κατασκεύασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Τρικάλων, προσέφερε ως αποχαιρετισμό στην 9χρονη Αμάλ ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Αμέσως μετά, η Αμάλ υποκλίθηκε και αποχαιρέτησε τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές, συνεχίζοντας το ταξίδι των 8.000 χιλιομέτρων στην Ευρώπη, ζητώντας από όλους και όλες: «Μη μας ξεχνάτε».

Δήμος Τρικκαίων©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή