Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υπόγειο δίκτυο άρδευσης 20 χλμ  κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κτηματική περιοχή Φαρκαδόνας

Υπόγειο δίκτυο άρδευσης συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων με 17  συστήματα  inverter για τον εκσυγχρονισμό  και τη μείωση του κόστους παραγωγής  σε Φαρκαδόνα, Πηνειάδα, Κρήνη, Γριζάνο, Πετρόπορο και Χρυσαυγή,  χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπογράφει το επόμενο διάστημα τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού  1.123.901 ευρώ,  με χρηματοδότηση  από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Νοιώθουμε τις αγωνίες των ανθρώπων της παραγωγής και τους στηρίζουμε στην πράξη με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες, ξεκινά ένα έργο ζωής για την κτηματική περιοχή της Φαρκαδόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Μειώνουμε το κόστος ενέργειας, μειώνουμε το κόστος παραγωγής, προστατεύουμε  τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο της γεωργίας που είναι το νερό. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ένα από  τα μεγαλύτερα αγροτικά προγράμματα στη χώρα που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με έργα ουσίας,   άνω του 1 δις ευρώ» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο περιλαμβάνει:

-Την κατασκευή υπόγειου σωληνωτού δικτύου άρδευσης σε αντικατάσταση του υφιστάμενου επιφανειακού δικτύου άρδευσης δικτύων άρδευσης με πλαστικούς σωλήνες εκ σκληρού PVCU συνολικού μήκους 20.400 μέτρων, καθώς και  την τοποθέτηση όλων των απαιτούμενων αρδευτικών διατάξεων (δικλείδες, υδροληψίες κλπ).

-Την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας με την τοποθέτηση 17 συσκευών Inverter στα αντλιοστάσια.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή