Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υποψήφια Δήμαρχος Φαρκαδόνας με τη «Λαική Συσπείρωση» η Ευαγγελία Στεργίου

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 48 υποψήφιοι του συνδυασμού

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία της Φαρκαδόνας εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με τίτλο « Μαζί με τον λαό στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση ενός μεγάλου τμήματος του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ στις Δημοτικές Εκλογές, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και φυσικά της υποψήφιας δημάρχου Ευαγγελίας Στεργίου.

Η Ευαγγελία Στεργίου είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι 52 ετών. Είναι μέλος του Τομεακού Γραφείου Τρικάλων του ΚΚΕ κι έχει διατελέσει στο παρελθόν Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Φαρκαδόνας. Επίσης, διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Φαρκαδόνας για 6 χρόνια (2011-14 & 2019-2021), ούσα επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας για τα συγκεκριμένα διαστήματα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Τάσου Τσιαπλέ, υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη Λαική Συσπείρωση, ενώ παρευρέθηκαν η Βάσω Μπακάση, περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια και ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος,Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Τάσος Τσιαπλές, μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στις 8 Οκτώβρη, ο λαός μας καλείται ξανά στις κάλπες, αυτή τη φορά για την ανάδειξη περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβουλίων, μέσα από ένα ορυμαγδό κάλπικων υποσχέσεων που τις έχει ξανακούσει, για ένα καλύτερο τάχα μέλλον για το λαό και τον τόπο, που γίνεται όμως όλο και χειρότερο, μέσα από σωρεία εκβιασμών και πιέσεων από μέρους της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων και των υποψηφίων τους σε περιφέρεια και δήμους, προκειμένου να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια,για την διαιώνιση της αντιλαικής πολιτικής, σε γενικό και τοπικό επίπεδο, να ανακόψουν την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ που είχε στις βουλευτικές εκλογές, με την βοήθεια και του ληστρικού εκλογικού συστήματος για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων.

Προσπαθούν να κρύψουν από το λαό, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές, ότι οι περιφέρειες και δήμοι δεν είναι φιλολαϊκός θεσμός, αλλά ένας ακόμα αντιλαϊκός μηχανισμός του ίδιου αστικού κράτους, το οποίο για παράδειγμα μπορεί να στέλνει τα ΜΑΤ να επιβάλλουν την έξωση φτωχής οικογένειας στα Πατήσια για χρέος 800 ευρώ, χτυπώντας με γκλομπ και χημικά διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και τον βουλευτή του ΚΚΕ που αγωνίζονται ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών, μπορεί να δίνει πάνω από 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ για να κάνει πολέμους για το τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά δεν μπορεί να προστατέψει το λαό από τις πυρκαγιές, όπως και στη Μαγνησία και αλλού, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά με τραγικό τρόπο, την απουσία μέτρων πυροπροστασίας και του αναγκαίου και έγκαιρου σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δήμων, γιατί αυτά τα θεωρούν «κόστος», αφού δεν αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο.

…Καλούμε το λαό να μην ψάχνει τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνει στην Περιφέρεια και στους Δήμους, την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», στα οποία συμμετέχουν μέλη, φίλοι του ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές, που πρωτοστάτησαν τα προηγούμενα χρόνια στους αγώνες των εργατοϋπαλλήλων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στους αγώνες για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού μέσα και μετά την πανδημία, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την επίλυση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων, των πλημμυροπαθών, ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στην Θεσσαλία και τη χώρα μας.

Για να δυναμώσει περισσότερο η εργατική-λαϊκή πάλη, η λαϊκή αντιπολίτευση στο Π.Σ και Δ.Σ σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας και Δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων.

Υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική πείρα για την πλειοψηφία του λαού και από την 13χρονη διοίκηση της Ν.Δ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία μπορεί να ισχυρίζεται ότι «απογείωσε» αναπτυξιακά την Θεσσαλία, αλλά κρύβει ότι αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη, ωφέλησε και θα ωφελεί μόνο μια μειοψηφία επιχειρηματικών ομίλων και όχι την πλειοψηφία του λαού. ..

…Όμως η πλειοψηφία των μισθωτών, βιοπαλαιστών γεωργοκτηνοτρόφων, επαγγελματιών, της νεολαίας, τι κέρδισε και τι θα κερδίσει από τα δις. ευρώ, των ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και των Τομεακών Προγραμμάτων, τους αναπτυξιακούς νόμους, τους προϋπολογισμούς της περιφέρειας και του κράτους, που προέρχονται από τη φοροληστεία του ελληνικού λαού και των λαών άλλων χωρών της Ε.Ε; Για να δούμε τι λένε τα επίσημα στοιχεία του αστικού κράτους για την Θεσσαλία:

Το εργατικό-λαϊκό εισόδημα την περίοδο 2011-2019, μειώθηκε από 22% έως 40%, ενώ μειώθηκε ακόμα περισσότερο τα δυο τελευταία χρόνια, με την έκρηξη της ακρίβειας.

Την περίοδο 2011-21 στη Θεσσαλία οι απασχολούμενοι στη γεωργία, κτηνοτροφία, δασοκομία, αλιεία, μειώθηκαν κοντά στις 35.000 και αυτή η φθίνουσα πορεία συνεχίζεται, αφού χιλιάδες βιοπαλαιστές γεωργοκτηνοτρόφοι ασφυκτιούν λόγω του μεγάλου κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών παραγωγού, των επανειλημμένων καταστροφών που δεν αποζημιώνονται πλήρως και έγκαιρα από τον ΕΛΓΑ, της καταστροφικής ΚΑΠ και της εκμετάλλευσης τους από βιομήχανους, μεγαλέμπορους και τράπεζες.

Η αγροτική παραγωγή μειώθηκε σε μια σειρά χρήσιμα διατροφικά και βιομηχανικά προϊόντα (π.χ. μαλακό σιτάρι, τεύτλα, καπνός, βαμβάκι, κ.α), με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εισαγωγές, πολλές βιομηχανίες-βιοτεχνίες ιματισμού-κλωστοϋφαντουργίας έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν με επιδότηση στα Βαλκάνια, αφήνοντας ανέργους πάνω από 5.500 εργάτες, όταν δήμος και περιφέρεια σας έλεγαν ότι θα έρθουν βιομηχανίες στη ΒΙΠΕ της Φαρκαδόνας!

Η Θεσσαλία που ισχυρίζονται ότι την «απογείωσαν» αναπτυξιακά, από το 2001 έως το 2021, έχασε 66.000 κατοίκους (-16.000 ο Ν. Τρικάλων), 42.000 απ’ αυτούς την περίοδο 2011-21, ενώ αυξήθηκαν οι άνω των 65 ετών +33,8%!

Η πλειοψηφία των χωριών, μαραζώνουν πληθυσμιακά, πολλά δεν έχουν πλέον σχολείο, ιατρείο με γιατρό, ούτε καν καφενείο!»

….. «Ο κ. Αγοραστός που αυτοπροβάλλεται ως περιφερειάρχης των «έργων», κρύβει ότι η πλειοψηφία όσων έκανε (μεταφορές, υποδομές για τουρισμό, ΑΠΕ, κλπ) εξυπηρετούν κυρίως ανάγκες του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες, με μεγάλο κόστος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, αφού έχουν αποψιλώσει σε επιστημονικό & εργατοτεχνικό προσωπικό τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας.

Δεν έχει να επιδείξει, όπως και η κυβέρνηση, κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό, χρηματοδότηση και έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, όπως για την αντιπυρική προστασία, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, του Ν. Τρικάλων και ειδικότερα του Δ. Φαρκαδόνας, που επανειλημμένα πλήττεται από πλημμύρες και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Το ίδιο για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, που η πλειοψηφία, όχι μόνο των ιδιωτικών κτισμάτων που έγιναν με παλιότερους αντισεισμικούς κανονισμούς πριν το 1990, αλλά και των 80.000 δημοσίων κτιρίων (σχολεία, νοσοκομεία, χώροι αθλητισμού, πολιτισμού, δημόσιες υπηρεσίες), αλλά και χώροι μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμού (χώροι δουλειάς, διασκέδασης), δεν έχει ελεγχτεί, ούτε με τον ταχύ οπτικό έλεγχο, παρά μόνο τις ημέρες του σεισμού ένας αριθμός σχολείων στις πληγείσες περιοχές!

Όσο κρατούσαν τα φώτα της δημοσιότητας στον σεισμό της 3/3/21, εμφανίζονταν στελέχη της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του δήμου, με δηλώσεις και φωτογραφίες, μαζί με υποσχέσεις για γρήγορη αποκατάσταση των σεισμόπληκτων. Πέρασαν 2 ½ χρόνια και ακόμα τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους, τις έχουν στα κλουβιά-κοντέινερ με καύσωνα ή ψύχος και άλλους σε επικίνδυνα σπίτια, χωρίς να έχει προχωρήσει η κατεδάφιση όσων χρειάζονται κατεδάφιση, άλλους να μην πήραν καθόλου αποζημίωση και άλλοι ένα μέρος σε σχέση με τις ζημιές. Δίχως να έχει εκδοθεί άδεια και ανέγερση καμίας κατοικίας, αφού τα χρήματα που δίνονται ως κρατική συνδρομή είναι λιγοστά και ο δανεισμός απαγορευτικός.

Γιατί δεν έγιναν; Μήπως είναι λίγος ο χρόνος;

Στο Δαμάσι, σε 6 μήνες έγινε το σχολείο, που διαφημίστηκε από τον πρωθυπουργό ως δωρεά της ΤΕΡΝΑ, που δεν έκανε βέβαια ψυχικό, αφού σε αντάλλαγμα πήρε με απευθείας ανάθεση την εργολαβία 173 εκ. ευρώ συνολικά, για αποκαταστάσεις από τον ΙΑΝΟ στο Ν. Καρδίτσας.

Αυτό δείχνει ότι μπορούν να γίνουν γρήγορα, αξιοποιώντας τις επιστημονικές & τεχνικές δυνατότητες.

Μήπως δεν έχουν χρήματα; Πως δεν έχουν για την πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, αλλά δίνουν 550 εκ. για να γίνει ο αυτοκινητόδρομος Ε65 από Τρίκαλα μέχρι Εγνατία, ένα έργο που θα πληρώσει λαός μας με 1,6 δις. συνολικά και θα πληρώνει ακριβά διόδια στην κατασκευάστρια κοινοπραξία για πολλά χρόνια;

Πόσα χρήματα έδωσε η περιφερειακή αρχή Αγοραστού για αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και για αντισεισμική προστασία, από τα 401 εκ. του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-20, από τα 554 εκ. του ΕΣΠΑ 2021-27 ή από τα Τεχνικά Προγράμματα της περιφέρειας που αγγίζουν τα 170 εκ. το χρόνο; Μόλις λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

Η περιφερειακή αρχή Αγοραστού, δεν έχει να επιδείξει καμία αγωνιστική διεκδίκηση της ολοκλήρωσης της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου και των συνοδών έργων που χρειάζονται για την αξιοποίηση των νερών του, ούτε τίποτα ουσιαστικό για την επίλυση του μεγάλου υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας που έχει έλλειμμα άνω των 3 δις, κ.μ, και του Ν. Τρικάλων.

Ο Πηνειός, που είναι και βασικός τροφοδότης και της Κάρλας, έχει έλλειμμα 100 εκ. κ.μ. νερού και σοβαρά προβλήματα μόλυνσης. Στα 13 χρόνια που διοικεί την περιφέρεια η Ν.Δ με τον κ. Αγοραστό, ακούτε δηλώσεις για τα φράγματα Νεοχωρίτη, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου, Τιτάνου, με αρδευτικά δίκτυα και άλλα, όμως στην πράξη τίποτα!
….
«Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και ΕΒΕ, η νεολαία και του Δ. Φαρκαδόνας, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην παράταξη του κ. Αγοραστού.

Να γυρίσουν όμως την πλάτη και στον κοινό συνδυασμό ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που αντι για τον κ. Τσιλιμίγκα επικεφαλής, θα έχει τώρα τον πολιτικό γυρολόγο καθηγητή-μπίζνεσμαν κ. Κουρέτα, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και στο ψηφοδέλτιο του κ. Αγοραστού, αφού στα κύρια ζητήματα έχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, όπως αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια και στο Π.Σ με την στήριξη επι της ουσίας των προϋπολογισμών, των τεχνικών προγραμμάτων, είτε με ΥΠΕΡ, είτε με ΛΕΥΚΟ για τα μάτια του κόσμου.

Είναι κι αυτοί, όπως και η παράταξη του κ. Αγοραστού, υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, της υγείας, των υποδομών, της ενέργειας και σας κοροϊδεύουν ότι θα σας εξασφαλίσουν τζάμπα ρεύμα με φ/β σε κάθε σκεπή, μέσα από ένα ανύπαρκτο κονδύλι.

Είναι υποστηρικτές της Ε.Ε, της ΚΑΠ, του ΝΑΤΟ, της εγκατάστασης αμερικανικών βάσεων στην περιοχή και στη χώρα μας, της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και καμώνονται τους προοδευτικούς και «σφάζονται» μεταξύ τους για τις καρέκλες, πασχίζοντας να πείσουν πως αυτοί θα είναι καλύτεροι διαχειριστές των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να γυρίσουν την πλάτη στα ναζιστικά, φασιστικά, εθνικιστικά στοιχεία που διασκορπίστηκαν από την εγκληματική Χρυσή Αυγή, σε διάφορα σχήματα, που δεν σταματούν να χύνουν παντού το δηλητήριο του αντικομμουνισμού, του εθνικισμού, του μίσους ενάντια στο εργατικό και το αγροτικό κίνημα, στους μετανάστες και τους άλλους λαούς, ενώ στήριζαν κι αυτή την τετραετία ουσιαστικά τον κ. Αγοραστό, τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές, αποδεικνύοντας ότι είναι το πιο πιστό στήριγμα του συστήματος.

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με την επωνυμία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους Δήμους, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε, των κυβερνήσεων, της περιφέρειας-δήμων, κάτι που αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν και αντίπαλοι μας.

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε αποδεδειγμένα να υπερασπισθούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας πορείας ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού, γι’ αυτό απαιτείται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη, των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμους.

Τώρα μόνο μπροστά. Την ψήφο δεν την χαραμίζουμε, «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ψηφίζουμε!»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η υποψήφια Δήμαρχος Φαρκαδόνας Ευαγγελία Στεργίου, τονίζοντας:

«Φίλοι και σύντροφοι, παρουσιάζοντας σύντομα τα τεκταινόμενα στο δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια ξεκάθαρη ήταν η σύμπλευση όλων των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην υποχρηματοδότηση, στην ολόθερμη στήριξη των πετσοκομμένων αντιλαϊκών προϋπολογισμών. Την κρατική χρηματοδότηση που δεν αρκεί ούτε για το σύνολο της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, μια διαφορά που καλύπτεται με ιδίους πόρους δηλαδή έσοδα από χαράτσια και φόρους των κατοίκων και επαγγελματιών.

Φυσικά ξεχνάνε πάντα τις χρόνιες κρατικές παρακρατήσεις ακόμα από αυτήν την ισχνή χρηματοδότηση. Η μνήμη τους και η ετοιμότητά τους είναι εκπληκτική όταν πρόκειται για τις οφειλές προς το Δήμο, χωρίς όμως να διαχωρίζουν τους μικρο-οφειλέτες, τα φτωχά νοικοκυριά από εκείνους που χρωστάνε μεγάλα ποσά. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι πολλοί οικονομικά εξαθλιωμένοι θα έρθουν αντιμέτωποι με διαδικασίες κατάσχεσης για χρέη 500 ευρώ και πάνω που θα κινήσει η όποια δημοτική αρχή αποδέχεται την κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων και των επιταγών του οικονομικού παρατηρητηρίου.

Βέβαια η διαχρονική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για λήψη μέτρων από πλευράς δήμου για μειώσεις ή απαλλαγές δημοτικών εισφορών σε ευαίσθητες οικονομικο-κοινωνικές ομάδες που θα τους προσέφερε ανάσα ανακούφισης στον οικονομικό ορυμαγδό, ουδέποτε εισακούστηκε. Και δεν έγινε γιατί όλες οι παρατάξεις στον δήμο Φαρκαδόνας πρόθυμα δεσμεύονται και υλοποιούν τον στρατηγικό στόχο του αστικού κράτους για φθηνή τοπική διοίκηση για το κράτος και ακριβή για το λαό, προκειμένου να περισσεύουν πόροι που θα διατεθούν με την μορφή επιχορηγήσεων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Φίλοι και σύντροφοι, είναι κοινή διαπίστωση ότι τα χωριά μας αδειάζουν από νέους ανθρώπους, νέους γονείς με τα παιδιά τους. Αλλά ποια είναι η ποιότητα της ζωής σήμερα; Ποια είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των νέων και των γονέων με μικρά παιδιά;

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε αναδείξει τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας στην περιοχή μας εστιάζοντας στην υποστελέχωση του κέντρου υγείας Φαρκαδόνας, την ανάγκη για ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και σύγχρονα μηχανήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν άμεσα πολλές από τις ιατρικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας, παιδιών, νέων και ηλικιωμένων, χωρίς εκείνοι να χρειαστεί να μεταβούν σε νοσοκομείο της πόλης ή σε ιδιώτες γιατρούς.

Η μεταφορά των ασθενών από το κέντρο υγείας δεν είναι διασφαλισμένη για όλο το 24ωρο. Τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις και η λειτουργία τους είναι δυσχερής επιτείνοντας έτσι την πρόσβαση σε τακτικές ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονται οι κάτοικοι των μικρών χωριών.

Οι σχολικές μονάδες στο δήμο μας παρουσιάζουν αποκαρδιωτική εικόνα σε σχέση με τις υποδομές που προβλέπει η σύγχρονη παιδαγωγική και οι συναφείς επιστήμες. Και εδώ η υποχρηματοδότηση έχει παγιώσει αυτήν την κατάσταση, που συνεπάγεται σοβαρά αρνητικών συνεπειών σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει την αξιολόγηση σχολείου και εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχει δημοτική βιβλιοθήκη, αίθουσα πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διαδίκτυο. Δεν υπάρχουν σύγχρονες αθλητικές υποδομές για κάθε ηλικία δημοτών μας που μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και να ωφεληθεί απ’ αυτές. Τα μικρά παιδιά δεν έχουν διέξοδο σε δημιουργική απογευματινή απασχόληση καθώς δεν υπάρχει δημόσια δομή ΚΔΑΠ ενώ ο βρεφικός σταθμός του Γριζάνου τελικά υπάρχει μόνον στα χαρτιά.

Για τους ηλικιωμένους, τα άτομα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων η κάλυψη των αναγκών τους είναι ουσιαστικά αδύνατη αν δεν βάλουν το χέρι στην τσέπη καθώς έχουν κλείσει ΚΑΠΗ του δήμου μας, οι υπηρεσίες υγείας είναι ελλιπείς, το προσωπικό της Βοήθειας στο Σπίτι αδυνατεί να καλύψει καθολικά στις ανάγκες σε επίπεδο δήμου.

Επίσης έχουμε αναδείξει τις μεγάλες ανάγκες και ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Η κυβερνητική καραμέλα περί κλιματικής αλλαγής είναι μια φθηνή δικαιολογία για τις πλημμύρες και τις μεγάλες ζημιές κάθε χρόνο σχεδόν στον αγροτο-κτηνοτροφικό πληθυσμό.

Πού είναι τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής και εγγειωβελτιωτικής θωράκισης που έχει ανάγκη ο δήμος μας αλλά και η Θεσσαλία; Γιατί δεν υλοποιούνται; Η απάντηση είναι ότι δεν είναι επιλέξιμα γιατί στην παρούσα φάση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Και κάποια μικρότερης παρέμβασης έργα όπως το φράγμα Νεοχωρίτη, παρουσιάζονται μόνο προεκλογικά, εξαγγέλλονται ξανά και ξανά από τους υποψηφίους για να ξεχαστούν στην συνέχεια και να μείνουν στο συρτάρι κάποιες ξεπερασμένες ίσως μελέτες. Στο δήμο μας και πάλι τα έργα που υλοποιήθηκαν ήταν περιορισμένης έκτασης και αφορούσαν σε αγροτική οδοποιΐα, ποτίστρες ζώων και υποτυπώδεις παρεμβάσεις σε ορισμένες πλατείες.

Αντίθετα η δημοτική αρχή όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης έσπευσαν να υπερψηφίσουν αντιδραστικά κεντρικά νομοθετήματα που κατέβηκαν στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης όπως αναπτυξιακοί οργανισμοί, ενεργειακές κοινότητες, ουσιαστικά αφορούν την εισβολή και κερδοσκοπία επιχειρηματικών ομίλων σε τομείς όπως τις υπηρεσίες του δήμου και των ΑΠΕ αντίστοιχα. Η λειτουργία τους θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις, μεγάλη ακρίβεια και φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν η θετική στάση όλων των υποψηφίων απέναντι στην δημιουργία σταθμού φωτοβολταϊκών στον Ακαμάτη από ιδιωτική εταιρεία.

Φίλοι και σύντροφοι, πάντα προβάλλαμε την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης στην περιοχή μας, τον έλεγχο στατικότητας των σχολείων και των δημόσιων κτηρίων καθώς τα περισσότερα απ’ αυτά έχουν δομηθεί πριν τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό αλλά το σύνολο των εκλεγμένων στο δημοτικό συμβούλιο δεν το έβαζε καν στην ατζέντα της συζήτησης. Και όταν μετά πικρά επαληθευτήκαμε με τον καταστροφικό σεισμό σε Ζάρκο, Γριζάνο, Πηνειάδα, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους σεισμόπληκτους συντοπίτες μας, αναδείξαμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο και το Κομμουνιστικό Κόμμα στη βουλή.

Ενθαρρύναμε την συσπείρωσή τους, μετείχαμε στις κινηματικές δράσεις και διεκδικήσεις τους. Στους σεισμόπληκτους δόθηκε υποτυπώδης αποζημίωση – σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών τους. Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος έχουν εγκαταλείψει τους πληγέντες σε κοντέινερς, σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και σε κάποιες περιπτώσεις με κινδύνους για την υγεία των ηλικιωμένων και ασθενών σεισμοπαθών. Είναι ενδεικτικό ότι ο δήμος δυόμιση χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό ακόμα δεν έχει εγκαταστήσει γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που θα ενεργοποιείται στην περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο ασθενείς που κάνουν χρήση συσκευών οξυγόνου.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο μας και να αποτυπώσει την κατεύθυνση την οποία θα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, προκειμένου να αντιπαλέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ως στόχο την διεκδίκηση, την οργάνωση και την κινητοποίηση όλων αυτών που δεν υποτάσσονται στις αντεργατικές – αντιλαϊκές επιταγές της κεντρικής πολιτικής και την εξειδίκευσής της σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Αυτός θα πρέπει να είναι ο χαρακτήρας και στόχος μιας δημοτικής αρχής.

Και στις επικείμενες εκλογές μπορεί και θα πρέπει να αξιοποιηθεί η ψήφος ώστε να χτυπηθεί η ηττοπάθεια που υπάρχει στον κόσμο, να μην σκεφτεί ποιος διαχειριστής θα αναλάβει να κάνει τον τροχονόμο στη φτώχεια και στη μιζέρια του. Εμείς δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, να δώσουμε αισιόδοξα και δυναμικά τον αγώνα για την ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για όλο τον λαό.

Καλούμε όλους αυτούς που δεν υποκύπτουν σε ανταλλάγματα και πιέσεις, που πορεύονται με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, που σε κοινά προβλήματα δεν αναζητούν ατομικές λύσεις, που βλέπουν την προοπτική και την ελπίδα για βελτίωση της καθημερινότητας στον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη, την διεκδίκηση, την συνέπεια, την εντιμότητα.»

Στο τέλος της ομιλίας της η Ευαγγελία Στεργίου παρουσίασε 48 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους στο Δήμο Φαρκαδόνας, που μαζί με την ίδια αποτελούν τους πρώτους 49 ανθρώπους του συνδυασμού της Λαικής Συσπείρωσης στη Φαρκαδόνα.

1 Βασδέκη Βιβή, ιδιωτική υπάλληλος
2 Γιώρα Τριανταφυλλιά, εργαζόμενη στον κλάδο του επισιτισμού
3 Γάτσιος Θανάσης, αγρότης, μέλος της διοίκησης ΕΑΣ Τρικάλων
4 Γεροκώστας Παναγιώτης, συνταξιούχος έμπορος
5 Γιουβρής Γιώργος, αγρότης
6 Γκάγκα Βασιλική, μουσικός
7 Δημητρίου Νίκος, συνταξιούχος
8 Διβανέ – Μπέη Αναστασία, ανθοπώλης
9 Ευθυμίου Γιώργος, συνταξιούχος
10 Ζιώγα Γεωργία, αγρότισσα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων(ΟΓΕ)
11 Ζιώγκου Κατερίνα, συνταξιούχος
12 Ζιώγκος Βαγγέλης, Υδραυλικός, Αναπληρωτής Γραμματέας Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας, μέλος ΔΣ Σωματείου Υδραυλικών Λάρισας
13 Θεοδοσίου Χριστίνα, αυτοαπασχολούμενη
14 Θεοχάρης Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
15 Θωμόπουλος Απόστολος, αγρότης μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών
Συλλόγων «Η Άνοιξη»
16 Θωμόπουλος Άρης, φοιτητής
17 Ιακωβάκης Βαγγέλης, ξενοδοχοϋπάλληλος
18 Καλαμπούκας Απόστολος, συνταξιούχος αγρότης
19 Καλαντζή Ευαγγελία, εργαζόμενη στον επισιτισμό
20 Καλουσίου Έφη, αρτοποιός
21 Καλύβας Θύμιος, κτηνοτρόφος
22 Καραβίνου Αργυρώ, νοσηλεύτρια, εκπαιδεύτρια προσχολικής αγωγής
23 Καταραχιάς Δημήτρης, συνταξιούχος από τον κλάδο φερμάκου -ΒΙΟΣΕΡ, εκλεγμένος
σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τοπική κοινότητα Ταξιαρχών
24 Κοντονάσιου Αθανασία, αγρότισσα
25 Κοντούλης Απόστολος, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαρκαδόνας
26 Κούκος Θωμάς, αγρότης- επαγγελματίας λαϊκών αγορών και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Λαϊκών Αγορών
27 Λακιάρας – Ζιώγκος Ματθαίος, μηχανολόγος
28 Λόκα Φωτεινή, συνταξιούχος
29 Λύτρας Βασίλης, εργαζόμενος στον επισιτισμό
30 Μαλέκας Θανάσης, συνταξιούχος
31 Μιχαλάκης Γιώργος, συνταξιούχος υδραυλικός
32 Μίχος Δημήτρης, οικοδόμος, εκλεγμένος σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κοινότητα Γριζάνου
33 Μπαλάφα Αθηνά, διατροφολόγος
34 Μπέη Λυδία, νοσηλεύτρια
35 Νταλαρίζος Νίκος, μηχανουργός, δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση
36 Νταφόπουλος Κώστας, συνταξιούχος
37 Νταφοπούλου Γεωργία, οικιακά
38 Ντίνου Μαριάννα, Μουσικός -Σοπράνο
39 Οικονομούλα Μάγδα, συνταξιούχος
40 Παπαδημολουκά Αλεξάνδρα – Αποστολία εργαζόμενη στον επισιτισμό
41 Πίτα Θωμαΐς, εργαζόμενη στον επισιτισμό
42 Σιδέρης Κώστας, αγρότης
43 Σιμούλης Θανάσης, γιατρός
44 Σιμούλης Κρείτων, ιδιωτικός υπάλληλος
45 Τασιούλης Χριστόδουλος, φοιτητής δασολογίας, διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος
46 Τζίρμπη Ευαγγελία, αγρότισσα
47 Τσαγγαρά Κατερίνα, νοσηλεύτρια
48 Τσιοτινού Δήμητρα, εργαζόμενη στην Οξοποιία «Μετέωρα», μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή