Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υποσχόταν «συντροφιά» και απέσπασε μισό εκατ. ευρώ!

Ακριβά πλήρωσαν την αναζήτηση ερωτικής συντρόφου μέσω αγγελίας, άνθρωποι τρίτης ηλικίας από Βοιωτία, Πειραιά και Κυκλάδες, πέφτοντας θύματα μιας 60χρονης από την περιοχή της Λοκρίδας.

Συνολικά 12 άνθρωποι εξαπατήθηκαν από την 60χρονη, με το όφελος από την εγκληματική της δράση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να πλησιάζει τα 500.000 ευρώ!

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα ακόμη άτομα από την περιοχή του Δήμου Λοκρών,  ανάμεσά τους οι δύο γιοί της 60χρονης και δύο ακόμη γυναίκες συγγενικά της πρόσωπα, οι οποίοι δρούσαν τουλάχιστον από τις 20/3/2017 και έως τις 9/8/2019 αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Οι ποινές

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, που της επέβαλλε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς η έφεσή της να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κρίνοντας την ένοχη για απάτη, σύσταση συμμορίας και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση. Η 60χρονη πήρε το δρόμο για τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται τον τελευταίο χρόνο μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Στην απολογία της υποστήριξε ότι με τα χρήματα που απέσπασε από τους εγκαλούντες, πήρε ένα αυτοκίνητο στο γιο της και επισκεύασε το σπίτι της, ενώ έδινε σε όποιον είχε ανάγκη.

Στους δυο γιους, που δήλωσαν άγνοια για τη δράση της μητέρας τους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών για απάτη – συμμορία και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση, αναγνωρίζοντας τους το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και δίνοντας αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

5,5 χρόνια ποινή φυλάκισης ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για τις άλλες δύο γυναίκες, συγγενείς της 60χρονης, με την έφεσή τους να έχει επίσης αναστέλλουσα δύναμη, έχοντας παραδεχτεί μόνο την παραχώρηση των λογαριασμών τους στην βασική κατηγορούμενη, χωρίς να γνωρίζουν τις ενέργειές της.

Πως έμπλεκε τα θύματά της

Ο τρόπος δράσης της 60χρονης ήταν απλός, αλλά όπως αποδείχτηκε ιδιαιτέρως προσοδοφόρος!

Απαντούσε σε αγγελίες ανθρώπων κάποιας ηλικίας που αναζητούσαν συντροφιά και χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, με διάφορες προφάσεις, τους αποσπούσε τμηματικά, χρήματα.

Η μόνη επαφή που είχαν τα «θύματα» με την 60χρονη ήταν τηλεφωνική, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έβαζε κι άλλα άτομα να τους παίρνουν τηλέφωνο για να βεβαιώσουν τις οφειλές της προς ΔΟΥ και αλλού, ώστε να πεισθούν και να προχωρήσουν στο έμβασμα. Οι «υπηρεσίες» της ήταν σε κάποιες περιπτώσεις το τηλεφωνικό σεξ, ενώ υποστήριξε ότι από μόνοι τους οι εγκαλούντες της έδιναν χρήματα προκειμένου να μην της λείψει τίποτα. Σε μία μάλιστα περίπτωση ο εγκαλών της ζήτησε πίσω τα χρήματα γιατί δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Στο ακροατήριο έφτασαν τρεις υποθέσεις που εξιχνίασε η Ασφάλεια Αττικής, με το ποσό να ανέρχεται στα 380.242 ευρώ!

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή