Υπόσχεση για … Παιδίατρο και Ακτινολόγο στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Τι ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ερωτήσεις του Βουλευτή Γιώργου Αμυρά.
 
 Μετά από 2 ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας του να προβεί στην άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να αποδοθεί στους κατοίκους η δημόσια υγεία που τους αξίζει, ήρθε η απάντηση.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε, με την υπ΄αριθμ. 95727/12.02.2018 απάντησή του, ότι «η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας με ειδικευμένο προσωπικό, ιατρικό και λοιπό, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας με βάση τις πραγματικές ανάγκες, όπως προκύπτουν από τις δημογραφικές εξελίξεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες».

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι επίκειται προκήρυξη 450 περίπου κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄, για τα Κέντρα Υγείας και τις πρώην Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ, για τα έτη 2017-2018. Από αυτές τις θέσεις θα υπάρξει μέριμνα να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες για τα Κέντρα Υγείας.
 
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή