Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικών λογαριασμών στην ΑΑΔΕ από τους εμπόρους

Με επιστολή του στα μέλη του, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων τα ενημερώνει πως υποχρεούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς.

«Οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους επιλέξιμους ΚΑΔ. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 3 μηνών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης. Δεδομένου ότι η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 12 τρέχοντος, η προθεσμία συμμόρφωσης εκτείνεται μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2018» επισημαίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων.

«Σε περίπτωση μη δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης επαγγελματικού λογαριασμού, νοείται ως μη δήλωσή του  και επιφέρει και αυτή το πρόστιμο των 1.000 ευρώ» τονίζεται από τον ΕΣΤ και επισημαίνεται στα μέλη τους πως καλό είναι να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στην δήλωση και τήρηση των επαγγελματικών λογαριασμών τους καθώς, «ιδίως σε αυτές τις εποχές, δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή