Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υπουργείο Ρατσιστικής Πολιτικής και Κατάργησης του Ασύλου

«Υπουργείο Ρατσιστικής Πολιτικής και Κατάργησης του Ασύλου» θα ήταν ο σωστός τίτλος για το επανασυσταθέν “Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου” από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγες μέρες μετά την τραγωδία με τους δώδεκα πνιγμένους πρόσφυγες στα ανοιχτά των Παξών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ή χωρίς Υπουργείο, εφαρμόζει πιστά, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις πολιτικές των κλειστών συνόρων, της Ευρώπης – φρούριο, της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, της Frontex και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που έχουν κοστίσει τις ζωές σε χιλιάδες πρόσφυγες. Συνεχίζει τον εγκλωβισμό τους στα νησιά και σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις, καταργεί το δικαίωμα στο άσυλο, στερεί την πρόσβαση τους σε νοσοκομεία και σχολεία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του Τραμπ στις πολεμικές προετοιμασίες στη Μέση Ανατολή που θα οδηγήσει σε ένα νέο γύρο αύξησης προσφυγικών ροών.

Αυτή η πολιτική είναι που στρώνει το έδαφος για την επανεμφάνιση φασιστών πίσω από την μάσκα του “αγανακτισμένου κατοίκου”, μετά κυρίως και την αγόρευση – ξέπλυμα της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά των προσφύγων και αλληλέγγυων.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν ανάγκη τη αλληλεγγύη και τα ανοιχτά σύνορα. Άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες με ένταξη τους μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές με καθολική πρόσβαση σε δημόσια παιδεία και υγεία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή