Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ζημιές στο Ν. Τρικάλων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Οκτώβρη στις καλλιέργειες βαμβακιού και καπνού

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες καλλιεργητές βαμβακιού και καπνού του Ν. Τρικάλων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Οκτώβρη. Χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού και καπνού έχουν πληγεί ενώ βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής και την υποβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων.

Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα στο φετινό εισόδημα των αγροτών όπου μαζί με τα υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα – το συνεχές αυξανόμενο κόστος ζωής από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.- καθιστούν αδύνατη την επιβίωση τους.

Χρειάζεται άμεση γρήγορη και δίκαιη εκτίμηση με πλήρη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς και με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται οι πληγέντες γρήγορα για το σύνολο της παραγωγής και όχι μέρος της.

Ερωτάται ο κ.Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να προχωρήσουν οι καταγραφές και οι εκτιμήσεις των ζημιών άμεσα, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς στους πληγέντες των οποίων το εισόδημα συνεχώς μειώνεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα αγροτοεφόδια, στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα βασικά είδη κατανάλωσης.

Οι Βουλευτές
Λαμπρούλης Γιώργος
Μανωλάκου Διαμάντω

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή