Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ζητά τα ρέστα» από τη ΔΕΥΑΤ Τρικάλων ο Δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου

Τι δήλωσε σχετικά με τα προβλήματα από τη χθεσινή νεροποντή – «Μου προτείνουν λύσεις από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ που δεν δουλεύουν»

Σε προσωπική ανάληψη ευθύνης όσον αφορά τη διαχείριση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ αλλά και σε ευθεία επίρριψη ευθυνών στην ίδια της Δημοτικής Επιχείρηση ύδρευσης, λέγοντας ότι προτείνει αναποτελεσματικά έργα για αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής της Μπάρας, προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6, ανέφερε σχετικά με το ρεπορτάζ που ανέδειξε το trikalanews.gr για τον απεγκλωβισμό παιδιών από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων με την επέμβαση της Πυροσβεστικής και γενικά για την «πλημμυρίδα» της Μπάρας,

«Είναι ένα ξεχωριστό θέμα αυτό της Μπάρας, έχουμε ρίξει εκεί ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε έργα. Και περιμένω σήμερα τη ΔΕΥΑΤ να μου εξηγήσει για ποιο λόγο όλα αυτά τα έργα τα οποία μου εισηγούνται δεν είναι αποτελεσματικά. Κάνουμε αντλιοστάσιο, νέα δίκτυα μπροστά στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, περιορίζουμε μεν το πρόβλημα αλλά εμένα, και τους πολίτες κυρίως, δεν μας καλύπτει αυτό.

 

Θα πρέπει επιτέλους να δώσουμε οριστική λύση, φταίει η ΔΕΥΑΤ φταίω και εγώ σε αυτό γιατί είμαι επικεφαλής όλων των υπηρεσιών. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν το παλεύουμε και δεν επενδύουμε στη Μπάρα. Όταν όμως πρέπει να πάει η Πυροσβεστική να πάρει παιδιά από το σχολείο, ναι δεν μπορεί να είσαι ικανοποιημένος. Ταλαιπωρούνται άνθρωποι επανειλημμένα, και προφανώς πρέπει να απολογηθούμε γιατί δεν έχουν λυθεί ακόμη αυτά τα ζητήματα. Μου προτείνουν λύσεις από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ που δεν δουλεύουν, οπότε πρέπει να δούμε σοβαρά τι δεν πάει καλά».

Αναφερόμενος δε και στα υπόλοιπα έργα συμπλήρωσε, «Όσον αφορά σε άλλα έργα, σήμερα θα κάνουμε ένα ακόμα έγγραφο στους εργολάβους ότι οφείλουν να τελειώσουν τα έργα, διότι εκτός από τα χρήματα του ΕΣΠΑ που θα χαθούν, θα έχουν κι εκείνοι τις κυρώσεις που ο νόμος προβλέπει. Κάποια έργα πάνε καλά, κάποια δεν πάνε καθόλου, πχ η Καρδίτσης δεν δουλεύει καθόλου. Ούτε η Καραϊσκάκη για 3 μέρες δούλεψε καθόλου. Έτσι αναγκαστικά ενημερώνουμε τον κάθε εργολάβο ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο η νομοθεσία, η οποία μιλάει για τις ποινές που έχουν οι εργολάβοι όταν δεν παραδίδουν στην ώρα τους».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή