Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ζητείται ευεργέτης» για Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε Πύλη και Φαρκαδόνα

Οι δύο Δήμοι δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να φτιάξουν και να λειτουργήσουν βιβλιοθήκες στην περιοχή τους

Σε μια εποχή που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στρέψουμε την προσοχή των παιδιών μας από το διαδίκτυο και στην ανάγνωση βιβλίων, δύο στους τέσσερις Δήμους του νομού Τρικάλων δεν έχουν Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Πρόκειται για τους Δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας, που δυστυχώς, λόγω έλλειψης πόρων σε πρώτη βάση, δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν αυτό το τόσο σημαντικό έργο για κάθε τοπική κοινωνία.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Τρικκαίων, δείχνει με το παράδειγμά της πόσο σημαντική είναι η λειτουργία της για τους πολίτες κάθε ηλικίας. Γεμάτη από έφηβους που κάνουν εργασίες, που μελετούν αλλά και ενήλικες που βρίσκουν καταφύγιο ηρεμίας και ανάγνωσης είναι μερικά μόνο δείγματα που επιβεβαιώνουν ότι οι Βιβλιοθήκες παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ.

Αντίστοιχα και στην Καλαμπάκα με την Βιβλιοθήκη να αποτελεί αναπόσπαστο κύτταρο Πολιτισμού για την περιοχή, προσφέροντας παράλληλα με την αναγνωσιμότητα μια σειρά δωρεάν δράσεων σε παιδιά και ενήλικες.

Βέβαια, στην περίπτωση της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας, το εγχείρημα πετυχαίνει χάρη στη συνεχή προσφορά της κας Δημουλά, που ως ευεργέτιδα της περιοχής, έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα πραγματικό στολίδι.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι «ζητείται ευεργέτης» για να φτιάξει Βιβλιοθήκες και σε Πύλη και Φαρκαδόνα;

Μάλλον ναι. Στην περίπτωση του πρώτου Δήμου, αν και έχουν γίνει κινήσεις ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα δεν έχει τελεσφορήσει ακόμη η διαδικασία. Στην περίπτωση της Φαρκαδόνας από την άλλη, είναι τέτοια η καταστροφή που πλέον προτεραιότητα είναι να επανέλθουν τουλάχιστον τα σχολεία…

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή