Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ζούμε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Η χώρα, μαζί με το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζονται σκληρά. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3.000 ημερησίως, ενώ οι νεκροί τους 60. Τα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια για να δεχθούν τα εκατοντάδες περιστατικά που χρειάζονται άμεση νοσηλεία κάθε ημέρα. Αναγκάζονται να δίνουν εξιτήριο άρον – άρον σε ασθενείς covid μόλις πέσει ο πυρετός κι ας μην έχει ολοκληρωθεί η νοσηλεία τους, για να μπουν οι επόμενοι.

Λόγω έλλειψης εντατικών, διασωληνώνουν τα περιστατικά covid στους διαδρόμους των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.

Οι γιατροί κάνουν έκκληση στους συναδέλφους τους από τα ιδιωτικά νοσοκομεία να μπουν κι εκείνοι στη μάχη, γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις από ειδικευμένους γιατρούς.

Μόλις και μετά βίας ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, κατάφερε με προσωπική του πρωτοβουλία να πείσει 61 συναδέλφους του να δεχθούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να βοηθήσουν αυτή τη δύσκολη ώρα. Η πολιτεία ζητάει 200 γιατρούς. Έχει ξεσπάσει εμφύλιος ανάμεσα στον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο και τον υπουργό υγείας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον υπουργό για ανικανότητα να διαχειριστεί αυτή την κρίση, γεγονός που όπως υποστηρίζουν, οδήγησε σε αυτή την αποτυχία και αυτή την κατάσταση των ανοχύρωτων νοσοκομείων.

Είναι η λάθος ώρα για την επίρριψη των ευθυνών. Είναι η ώρα των γενναίων αποφάσεων. Το ποιος έφταιξε και τι έφταιξε ας το ψάξουμε αφού περάσει η κρίση και τότε ας αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, όχι όμως τώρα.

Κι ενώ βιώνουμε αυτή την τραγικότητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποσυμπιέσει, όπως λέει, την κοινωνία ανοίγοντας κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και μασάζ, καθώς και καταστήματα μανικιούρ πεντικιούρ. Η παραφροσύνη δεν σταματάει εκεί. Όπως διαρρέουν οι ειδικοί μέσω δημοσιογραφικών κύκλων, ετοιμάζονται να ανοίξουν καφέ και εστίαση, όπου ο πελάτης θα εισέρχεται μόνο αφού έχει κάνει τεστ κορωνοϊού και είναι αρνητικός. Δηλαδή θα πληρώνει μέρα παρά μέρα είκοσι ευρώ το τεστ, προκειμένου να μπορεί να κάτσει σε ένα ανοιχτό καφέ και να σερβιριστεί. Εκτός αν εννοούν ότι θα κάνει εκείνα τα δωρεάν που ανακοίνωσε το υπουργείο ότι θα διανέμονται από τα φαρμακεία, αλλά ο πρόεδρος των φαρμακοποιών τους διέψευσε και δήλωσε πως θα κοστίζουν 15 ευρώ το ένα. Η κυβέρνηση επιμένει ότι θα είναι δωρεάν. Θα τα κουβαλάνε στην τσέπη τους για να τα επιδείξουν στο σερβιτόρο ή θα πρέπει να κάνουν τα άλλα με τα 20 ευρώ, όπου τους δίνουν και πιστοποιητικό μαζί με το τεστ;

Θέατρο του παραλόγου θυμίζει η κατάσταση κι έτσι που το πάνε, όχι αποσυμπίεση της κοινωνίας δεν θα πετύχουν με όλη αυτή την παράνοια που βιώνουμε, αλλά θα μας στείλουν όλους στα κάγκελα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για μας, όσο και για την κυβέρνηση. Αυτό που καταλαβαίνει κανείς, είναι ότι έχει χαθεί ο έλεγχος και παίρνουν αποφάσεις στο πόδι, δείχνοντας την απελπισία τους. Το κακό είναι ότι θα πληρώσουμε όλοι μας αυτή την ανικανότητα και το κόστος θα είναι το μεγαλύτερο, δηλαδή σε ανθρώπινες ζωές.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή