Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ζούμε με ψευδαισθήσεις μέσα στην κρίση

Ακούγοντας τα μέσα ενημέρωσης, διαβλέπει κανείς μια διάχυτη χαρά να κατακλύζει τον πολιτικό κόσμο, για την ευημερία που είναι προ των θυρών στη χώρα μας. Για την ανάπτυξη που κατέφθασε συνοδεία κυμβάλων και άλλων οργάνων και για τις αγορές που ασφυκτιούν από επενδυτές, πελάτες και τζίρους. Όταν όμως προσγειωθεί κανείς στην σκληρή πραγματικότητα, βλέπει ότι, μάλλον είναι άνθρακες ο θησαυρός.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Γενάρη, στο Ελληνικό δεν έχει μπει όχι μπουλντόζα, όπως υπόσχονταν ο αρμόδιος υπουργός, αλλά ούτε τσάπα. Οι εμπορικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν ότι οι εορταστικοί τζίροι τους ήταν μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι, που δεν ήταν καμιά χρονιά ανάπτυξης, κατά 15%. Οι πρατηριούχοι καυσίμων ανακοίνωσαν κι εκείνοι με τη σειρά τους, ότι αυξήθηκαν σε σχέση με άλλες χρονιές, οι καταναλωτές που αγοράζουν με το μπιτόνι πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν. Τους τελευταίους, έρχονται να επιβεβαιώσουν οι υπεύθυνοι για την υγεία, που ζητούν εναγωνίως να μειωθεί η καύση ξύλων σε τζάκια και σόμπες, γιατί δημιουργούν συνθήκες υγειονομικής βόμβας, έτοιμης να εκραγεί.

Μπορεί να μας πει κάποιος τι είναι αλήθεια και τι παραμύθια, απ’ όλα αυτά που ακούγονται ένθεν κακείθεν;

Την απάντηση μπορούν να τη δώσουν μόνο οι πολίτες, που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες μιας παρατεταμένης κρίσης, η οποία βαστάει εδώ και δέκα χρόνια και δεν δείχνει διατεθειμένη να μας εγκαταλείψει, παρά τα όσα διαδίδουν από δω κι από κει οι κυβερνώντες του χθες και του σήμερα.

Δυστυχώς η κρίση είναι εδώ κι έχει απλώσει βαθιές ρίζες, που δύσκολα μπορούν να βγουν από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας. Το ότι υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι ή επιχειρήσεις ή ακόμη και μεμονωμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες που ωφελούνται μέσα σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο, αυτό είναι δεδομένο. Πάντα σε μια κρίση κάποιοι λίγοι πλουτίζουν, την ώρα που όλοι οι άλλοι, οι πολλοί δηλαδή, δυστυχούν.

Γι’ αυτό παρηγορηθείτε, όσοι νομίζετε πως είστε οι τελευταίοι που δεν βγήκατε από την κρίση, ενώ όλοι οι άλλοι ευημερούν. Είστε κι εσείς μαζί με τους πολλούς, που ζείτε αυτή την κατάσταση.

Θα μου πείτε βέβαια, πως άμα δεν έχεις και καλή ψυχολογία, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα. Να έχεις ψυχολογία που να σε κάνει δυνατό για τη μάχη της επιβίωσης, αλλά να μη ζεις με ψευδαισθήσεις, όπως επιχειρούν τόσα χρόνια να σου δημιουργήσουν. Με ψευδαισθήσεις δεν καταφέρνεις να βγεις από κανένα πρόβλημα, απλά όταν διαπιστώσεις το ψέμα, βυθίζεσαι ακόμα πιο βαθιά σ’ αυτό.

Κρικόρ Τσακιτζιάν

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή