Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

16,5 χλμ περιπατητικών μονοπατιών σε Άγιο Δημήτριο και Γάβρο κατασκευάζει ο Δήμος Μετεώρων

16,5 χλμ περιπατητικών μονοπατιών σε Άγιο Δημήτριο και Γάβρο κατασκευάζει ο Δήμος Μετεώρων

Τη σύμβαση του έργου υπέγραψε ο Δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος

Πιστοποιημένα μονοπάτια και διαδρομές για πεζοπορία συνολικού μήκους 16,5 χλμ. για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μεταξύ των βραχοειδών σχηματισμών των Τοπικών Κοινοτήτων Γάβρου και Αγίου Δημητρίου κατασκευάζει ο Δήμος Μετεώρων.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος, παρουσία της επιβλέπουσας μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Γεωργίας Ράπτη και της αναδόχου εταιρείας, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 270.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Leader.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές: Γάβρος – Άγιος Δημήτριος  (5,3χλμ.),  Άγιος Δημήτριος – Γαϊτάνασα (1,16 χλμ.),  Γύρος Γαϊτάνασας (2,12 χλμ.), Παράκαμψη Γαϊτάνασας (0,3 χλμ,), Τσούγκουρο-Αγία Κυριακή (0, 84 χλμ), Τσούγκουρο-Τσουκλέρια (0,6 χλμ.), Γάβρος-Αγιος Νικόλαος (2,37 χλμ.), Γάβρος – Αντή – Γαλάζιος – Βρύση (1,79 χλμ.) και Γάβρος -Τσουτσουλόπετρα – Κουτσουλιάρικο (2,05 χλμ.).

Ακόμη, περιλαμβάνει τις εξής εργασίες: διαμόρφωση μονοπατιών, ξύλινα σκαλοπατάκια, καθαρισμό βλάστησης εκατέρωθεν των μονοπατιών, κατασκευή ξύλινης γέφυρας, τοποθέτηση πινακίδων υποδοχής – κατεύθυνσης – θέσης – ενημέρωσης, τοποθέτηση τραπεζοπάγκων, ξύλινου παγκακίου, ξύλινου κιόσκι, ξύλινου καλαθιού απορριμμάτων, φαρμακείου πρώτων βοηθειών,  πέτρινης βρύσης και ψησταριάς υπαίθριων γευμάτων.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου δήλωσε τα εξής: «Σήμερα υπέγραψα την πρώτη σύμβαση ως Δήμαρχος. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά και τουριστικά την περιοχή των Χασίων.

Η σύλληψη της ιδέας και η εκπόνηση της μελέτης του έργου έγινε επί Δημαρχίας του αείμνηστου Χρήστου Σινάνη. Θέλω να ευχαριστήσω, ακόμη, την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τους Προέδρους, τους Τοπικούς Συμβούλους του Γάβρου και του Αγίου Δημητρίου καθώς και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών που συνέβαλλαν ο καθένας από το μετερίζι του, προκειμένου να γίνει το συγκεκριμένο έργο.  

Η ανάδειξη του μοναδικού βραχώδους συμπλέγματος, της φυσικής ομορφιάς, η προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής και η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού αποτελούν μια από τις προτεραιότητές μας. Τ

ο συγκεκριμένο έργο πρόκειται να συνδυαστεί με την κατασκευή του αναρριχητικού κέντρου τύπου via ferrata που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης. Τα δυο αυτά έργα μαζί  δημιουργούν μια ολιστική παρέμβαση για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής των Χασίων».

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή