Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας: Αναγκαία η διαρκής ψυχολογική στήριξη των μαθητών

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν άφησε αλώβητα τα παιδιά, και δη τους μαθητές που βρίσκονται στον στενό κοινωνικό κύκλο των θυμάτων.

Στην Καλαμπάκα σήμερα, η απόφαση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων να προχωρήσουν σε αποχή, ήταν ένα μόλις δείγμα για το πώς βιώνουν τα παιδιά το πιο δυστοπικό και δραματικό συμβάν που σημάδεψε τα τελευταία χρόνια την περιοχή μας βλέποντας να έχουν χαθεί από τη ζωή, τρία αγαπημένα τους πρόσωπα, τρία κορίτσια κοντά στη γενιά τους, τρία παιδιά στην ουσία που έφυγαν αδόκητα.

Το Τrikalanews.gr μίλησε με τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων Βασίλη Παππά για τα όσα συμβαίνουν στην κοινότητα του σχολείου, αλλά και τη ψυχολογική κατάσταση των παιδιών.

Όπως μας είπε, τα παιδιά σήμερα αποφάσισαν να απέχουν από το μάθημα. Βέβαια, ακόμη και αποχή να μη γινόταν, η ψυχολογική τους κατάσταση είναι τέτοια που απέχει πολύ από την κανονικότητα.

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τους μαθητές, αποφασίστηκε να κατατεθεί ένα ψήφισμα από πλευράς των μαθητών στη δημοτική αρχή.

Ένα ψήφισμα όπου περιγράφεται το πώς βιώνουν όλο αυτό το δράμα, όλη αυτή την πληγή. Τα παιδιά, ζητάνε απαντήσεις αλλά τα τελευταία χρόνια, μένουν και βασανίζονται με ερωτήματα. Χωρίς να έχουν καμία ευθύνη, βλέπουν να είναι τα πρώτα θύματα. Και αυτό φυσικά δεν έχει καμία εξήγηση και καμιά δικαιολογία.

Είναι μαθητές αδέρφια των θυμάτων

«Παρά στα όσα προέβη η πολιτεία, οι μαθητές, τα παιδιά, χρειάζονται διαρκή ψυχολογική στήριξη» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Παππάς στο Τrikalanews.gr.

«Τα παιδιά είναι πληγωμένα στη μετά covid εποχή, και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο να διαχειριστούν τη σοκαριστική απώλεια, αυτή την τραγωδία» αναφέρει και επισημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να εξωτερικεύσουν όλα αυτά που νιώθουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η παρέμβαση στην κατεύθυνση της υποστήριξης θα πρέπει να είναι συνεχής και να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο, στο οποίο σήμερα έγινε κατάληψη, είναι μαθητές αδέρφια των θυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για μαθητική κοινότητα στενά συνδεδεμένη με το τραγικό συμβάν. Γενικότερα, μιλώντας και με εκπαιδευτικούς και γονείς το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνεται ότι όλα τα παιδιά στην περιοχή, βρίσκονται σε μια διαρκή θλίψη πενθώντας κατά κάποιο τρόπο, σαν να επρόκειτο για άτομα της δικής τους οικογένειας. Δείχνοντας ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα συμβάν που θα μείνει χαραγμένο βαθιά στη μνήμη πολλών γενεών από σήμερα.

Δείτε επίσης:

Το τελευταίο αντίο στη Θώμη, την Χρύσα και την Αναστασία

Τραγωδία στα Τέμπη: Ξεκινά η νομική εκπροσώπηση για τα κορίτσια στο Καστράκι

Καλαμπάκα: Χιλιάδες πολίτες στην συγκέντρωση για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή