Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 έργα προϋπολογισμού 666.800,00€ για την Φαρκαδόνα

Δίνει το παρόν ο Δήμος Φαρκαδόνας στο πρόγραμμα LEADER

Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει ενεργά στο χρηματοδοτικό μέτρο «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD) – LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 με τρία σημαντικά  έργα συνολικού προϋπολογισμού 666.800,00 €, στα πλαίσια του προγράμματος CLLD/LEADER.

Το πρώτο έργο, η «Δημιουργία παιδικού σταθμού στο δημοτικό κατάστημα Οιχαλίας», προϋπολογισμού 212,000,00 € αφορά στην ανακαίνιση – διαμόρφωση του παλαιού δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία προκειμένου να δημιουργηθεί μια πρότυπη εγκατάσταση που θα στεγάσει τον παιδικό σταθμό της Οιχαλίας, από τους πλέον πολυάριθμους σε αριθμό παιδιών στο Δήμο. Με το έργο αυτό θα αποκτήσει μόνιμη, ιδιόκτητη και υποδειγματική στέγη η δομή αυτή, προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα παιδιά και τους γονείς.

Το δεύτερο έργο, η «Αναβάθμιση πλατειών Νομής, Σερβωτών και Πετρόπορου», προϋπολογισμού 330,000,00 € αφορά στη διαμόρφωση και αισθητική αναβάθμιση των κεντρικών πλατειών των τριών Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Πελινναίων. Όλες οι παρεμβάσεις θα είναι εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλοντα χώρο και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και θα αναβαθμίσουν το δημόσιο χώρο των Τοπικών μας αυτών Κοινοτήτων  προς όφελος των κατοίκων τους.

Το τρίτο έργο, η «Ψηφιοποίηση και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φαρκαδόνας», προϋπολογισμού 24,800,00 € στοχεύει στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, μέσα από την καταγραφή των αξιόλογων φυσικών και πολιτιστικών του πόρων, προκειμένου αυτοί να αξιοποιηθούν από  τους τοπικούς φορείς στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Έτσι λοιπόν, τα προς ένταξη έργα του Δήμου μας καλύπτουν πολύπλευρα το ζητούμενο στόχο που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, η αύξηση της ελκυστικότητας και η τοπική ανάπτυξη στις περιοχές μας, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή