Τα νέα της πόληςΔιαβάστε επίσης

Παπαστεργίου: Με όραμα και σχεδιασμό για τη ζωή μας το συνέδριο #Τρίκαλα2030

Έληξαν σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου

22 Apr 2023

Η κοινωνία των Τρικάλων με συμβολικό ορόσημο το 2030 ξεκίνησε να σχεδιάζει, να οριοθετεί και να οραματίζεται με αφετηρία το συνέδριο με το ίδιο όνομα (#Τρίκαλα2030).

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε επί διήμερο στην έδρα του Δήμου Τρικκαίων, στις 20 και 21 Απριλίου από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ.

Και, όπως τόνισε στο πέρας των εργασιών του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, το συνέδριο «ασχολήθηκε με τη ζωή μας, αυτή που ζούμε τώρα και αυτή, στην οποία θα μετασχηματιστεί τα επόμενα χρόνια».

Εξάλλου τις δύο αυτές «πολύ πυκνές ημέρες με πάρα πολλή πληροφορία», συζητήθηκαν οι υποδομές, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η ψηφιακή στρατηγική, το περιβάλλον. Θέματα, για τα οποία, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου «συζητούμε και σχεδιάζουμε την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ».

Επίσης ο κ. Παπαστεργίου έδωσε έμφαση στη συνέχεια: «ανοίξαμε τη συζήτηση στην κοινωνία για το τι πρέπει να κάνουμε. Θα συζητήσουμε με ηρεμία, «επιστρέφοντας» στη θεματολογία του συνεδρίου». Μάλιστα διευκρίνισε ότι θα ξεκινήσει η ανάρτηση των εισηγήσεων θεματικά στη σελίδα του συνεδρίου, προκειμένου «κάθε τόσο να επανερχόμαστε σε αυτό»

Παπαστεργίου: Με όραμα και σχεδιασμό για τη ζωή μας το συνέδριο #Τρίκαλα2030

Αλλά όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, η συζήτηση αφορούσε και ειδικά στον άνθρωπο, στη νέα γενιά, με βάση το πώς θα ενδυναμώσουμε την παρουσία τους στα κοινά.

Και, όπως σημείωσε με έμφαση, στο συνέδριο «έγινε πολύ σοβαρή κατάθεση προτάσεων για την περιοχή μας, δόθηκε αρκετή τροφή για σκέψη».

Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο οι 25 εισηγητές/τριες αναφέρθηκαν σε βασικά θέματα ανάπτυξης, μέσω των 5 αξόνων – ενοτήτων: Περιβάλλον & Ενέργεια, Αξιοποίηση των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων της περιοχής και Ενίσχυση του Τουριστικού Προϊόντος, Αναπτυξιακές Υποδομές, Συμμετοχή στα Κοινά, Ψηφιακή Ανάπτυξη. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, με ξεχωριστό ενδιαφέρον: για το τουριστικό προϊόν με επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους Δημάρχους Θέρμης και Αργιθέας και για τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, με τη συμμετοχή απερχόμενων, νυν και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη διάρκεια του συνεδρίου και από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, στον χώρο διεξαγωγής. Οι παλιές αποθήκες στην περιοχή ΟΣΕ επελέγησαν και συμβολικά, καθώς είναι δείγμα συνέχειας στην πόλη: κάθε ένα από τα τρία κτήρια αγοράστηκαν από τρεις διαφορετικούς δημάρχους (Μιχ. Ταμήλο, Χρ. Λάππα, Δημ. Παπαστεργίου) με τη νυν δημοτική αρχή να τις εντάσσει σε πρόγραμμα και μόλις πριν 20 ημέρες να υπογράφει τη σύμβαση για μετατροπή τους σε χώρους πολιτισμού (πινακοθήκη και χώρος κλασικής μουσικής & φιλαρμονικής).Οι αποθήκες, μετατραπείσες σε χώρο συνεδρίου, συγκέντρωσαν και τα ευμενέστατα σχόλια όλων, καθώς αναδείχθηκε και η επισταμένη εργασία, που με μεθοδικότητα αναμόρφωσε τους χώρους, πριν την οριστική αλλαγή χρήσης τους.

Ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως κάθε συμμετέχοντα/ουσα (είτε με εισήγηση είτε ως σύνεδρος), κάθε έναν και μία που επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και έμεινε στην πόλη, τις εταιρείες και τους χορηγούς που βοήθησαν οικονομικά και στην κάλυψη, το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala ΑΕ για τη διοργάνωση, λειτουργία και διεκπεραίωση του συνεδρίου.

Συντονιστής ήταν ο κ. Λάζαρος Μάμαλης, τη συζήτηση στις τρεις στρογγυλές τράπεζες συντόνισαν οι δημοσιογράφοι κ. Ευαγγελία Σωτηρίου και Βιβή Μαργαρίτη και το στέλεχος της e-trikala κ. Χριστίνα Καραμπέρη.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η έναρξη των πιλοτικών δρομολογίων του προγράμματος SHOW, των νέων οχημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης που υλοποιούνται στα Τρίκαλα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Τροχαία Τρικάλων και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενισχύουν τη συνεργασία για την οδική ασφάλεια

Συνεργασία Τροχαίας Τρικάλων και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για οδική ασφάλεια μαθητών, με δράσεις και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Read More


Αποχώρησε ο Χρ. Στάμος από την ΑΕΤ για το Καλλιφώνι Καρδίτσας

Ο Χρήστος Στάμος αποχώρησε από την ΑΕΤ και μεταγράφηκε στον Αετό Καλλιφωνίου Καρδίτσας, ενισχύοντας την ομάδα της Β’ Ερασιτεχνικής.

Read More


Baby shower Μαρία Τασιούλα – Δημήτρης Σκούρος με γαλάζιες λεπτομέρειες και χαμόγελα

Baby shower με φίλους και συγγενείς για τον ερχομό του πρώτου παιδιού της Μαρίας Τασιούλα και του Δημήτρη Σκούρου στα…

Read More


Νέα αστυνομική επιχείρηση σε πρατήριο καυσίμων στα Τρίκαλα

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε πρατήριο καυσίμων στα Τρίκαλα. Έλεγχοι σε αντλίες και συστήματα εισροών–εκροών στο πλαίσιο της πανελλαδικής έρευνας.

Read More


«Η Ελλάδα του gov.gr» στην 89η ΔΕΘ με ΔΑΙΔΑΛΟ και Pharos

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης παρουσιάζει στην 89η ΔΕΘ τις ψηφιακές υπηρεσίες και τα έργα ΤΝ της Ελλάδας…

Read More


Κεντρική πλατεία Τρικάλων σε κρίση λειτουργίας και ευθυνών

Βρώμικο συντριβάνι στην κεντρική πλατεία Τρικάλων και εικόνα εγκατάλειψης σε δημόσιους χώρους με πολιτικές ευθύνες και αίτημα λογοδοσίας.

Read More

Load More

Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.