Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​1572 επιπλέον σχολικά γεύματα θα δοθούν στα Δημοτικά Σχολεία της Καρδίτσας

Το επιτυχημένο πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”,  που  υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επεκτείνεται σε επιπλέον 104 σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Ανάμεσά τους προστίθενται και έντεκα νέα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας, τα οποία δεν είχαν ενταχθεί στην α΄φαση, με επιπλέον 1572 μερίδες:  το 1ο, 12ο, 3ο, 14ο, 4ο, 2ο,13ο, 9ο, Κρύας Βρύσης , Μακρυχωρίου και Καλλιφωνίου. 

Μετά από επίμονες προσπάθειες,το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”, θα υλοποιείται σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Καρδίτσας και  Σοφάδων. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.

Ευρύτερος στόχος είναι και η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς το 29,1% των παιδιών που συμμετέχουν βρέθηκαν υπέρβαρα και το 6,8% παχύσαρκα. Το 15ήμερο διαιτολόγιο, που περιλαμβάνει ζεστό γεύμα, σαλάτα και φρούτο,  καταρτίζεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών αυτής της ηλικίας και να προάγει τις αρχές της υγιεινής και μεσογειακής διατροφής. 

Τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την διαδικασία προμήθειας, παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία είναι μια πραγματικότητα που ανακουφίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους του κλάδου εστίασης. Διαμορφώνει ένα σύγχρονο και πολυ-παραγοντικό πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Είναι υψίστης παιδαγωγικής σημασίας και όπου εφαρμόζεται, παρατηρείται αύξηση της συμμετοχής των παιδιών στο σχολείο και μείωση της επιθετικότητας.

Προτεραιότητα είναι όλα τα παιδιά να είναι προσηλωμένα  στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή