Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​35ο Αντάμωμα Βλάχων στα Τρίκαλα το καλοκαίρι

Κέντρο της Ελλάδας και κέντρο του βλαχόφωνου ελληνισμού ο Δήμος Τρικκαίων.  Με μακραίωνη παράδοση και μέγιστη συμμετοχή των Βλάχων στα Τρίκαλα – σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής – ήρθε και η ώρα για το 35ο Αντάμωμα.

Στις 21, 22 και 23 Ιουνίου 2019 ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με την Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και συνδιοργανώνουν μια μεγάλη εκδήλωση. Χορός, τραγούδι, έθιμα, παράδοση, ιστορία, μέλλον.. όλες αυτές οι δραστηριότητες αναπτύσσονται μέσα από την τριήμερη διοργάνωση. 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στην ομοσπονδία, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΒ κ. Μιχ. Μαγειρία, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019 στο Δημαρχείο. Παρούσης της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Σοφίας Αλεστά, και μελών της Ομοσπονδίας του κ Δημ. Καμά και της κ. Γεωργίας Δρόσου, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διοργάνωση και την καλύτερη προετοιμασία της.

Η πρώτη αυτή συνάντηση ήταν η απαρχή της συνεργασίας για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, που αντανακλά την τεράστια παρουσία και συνεισφορά των Βλάχων στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή, όχι μόνο των Τρικάλων, αλλά και ολόκληρης της χώρας. 

Οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα και τις λοιπές εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς. Σημειώνεται ότι ο κ. Μαγειρίας προσέφερε στον κ. Παπαστεργίου το βιβλίο του για τους Βλάχους, με τίτλο «Ελληνες Βλάχοι, η αδιάλειπτη συνέχεια». 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή