Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Δεν λησμονούν στο 4ο ΓΕΛ Τρικάλων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο 4ο ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» η παρουσίαση της ιστορικής έκθεσης φωτογραφίας της Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» με τίτλο: “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μία εικόνα χίλιες λέξεις” και θέμα τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 12: 00 μέχρι την Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018. Μαθητές και  μαθήτριες μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφτηκαν την έκθεση και συγκεκριμένα τα σχολεία: 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης», 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων  και 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.  

Αξιοσημείωτο είναι ότι ελάχιστοι ενήλικες  επισκέφτηκαν την έκθεση, κάποιοι από αυτούς με συγκίνηση σταματούσαν στις φωτογραφίες κουνούσαν το κεφάλι και διηγούνταν μαρτυρίες που άκουσαν από δικούς τους ανθρώπους για τα χρόνια της κατοχής για το σκοτάδι, το μίσος και τον πόλεμο. Αρκετοί δάκρυσαν μπροστά στις φωτογραφίες και φανέρωσαν το πόνο που έκρυβαν μέσα τους ψιθυρίζοντας «να μην ξανάρθουν τέτοια χρόνια». Μέσα από το φωτογραφικό υλικό οι μαθητές /μαθήτριες διδάχθηκαν ότι η ελευθερία είναι το μεγαλύτερο ιδανικό και οι αγώνες και οι θυσίες των λαών για τα ιδανικά γίνονται από ήρωες.
 
Ευχαριστούμε την Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» για το φωτογραφικό υλικό όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους διευθυντές / διευθύντριες των σχολείων που επισκέφτηκαν την έκθεση, τους πολίτες των Τρικάλων, την πρώην Αντιδήμαρχο Έφη Λεβέντη, τον Αντιδήμαρχο Τρικκαίων Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Βάϊο Αναστασίου  καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας Τουρισμού,  Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης κ. Ιωάννη Μπουτίνα. 

Θερμές ευχαριστίες οφείλω στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τη συμπαράσταση και για το χρόνο που διέθεσαν για την υποδοχή και ξενάγηση των σχολείων. Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολείων για την τάξη και την προσοχή με την οποία περιηγήθηκαν την έκθεση, ώστε να μην δημιουργηθεί  αναταραχή στο πρόγραμμα του σχολείου μας. Πολλά εύγε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την προσοχή με την οποία περιέβαλαν τις φωτογραφίες τόσο κατά το στήσιμο, τη διάρκεια όσο και κατά τη λήξη της έκθεσης και την τελική συσκευασία. 

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς της εκδήλωσης: τη  «Βιομηχανία Παραγωγής Αναψυκτικών Κλιάφα», τη Θεσσαλική Μπισκοτοποιία «Δερμίσης» και τη  Χαλβαδοποιία Μπουλογιώργος «Χαλβάς 1 και κάτι» για τα προϊόντα τους που προσφέραμε στους επισκέπτες της έκθεσης και τους βαθμολογητές του διαγωνισμού Euroscola.

Η Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Μαριάννα Αποστόλου

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή