Αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων

Αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα έστειλε το μαζικό και μαχητικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βόλο. Κεντρικό σύνθημα: «Δεν δεχόμαστε να γίνει η Θεσσαλία και η χώρα μας, πολεμική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από τις Επιτροπές Ειρήνης του Βόλου και της Λάρισας, με τη συμμετοχή των Επιτροπών Ειρήνης Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και δεκάδων Σωματείων και Συνδικάτων εργαζομένων από όλη τη Θεσσαλία, την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, Συλλόγων Συνταξιούχων, Συλλόγων Δημοκρατικών Γυναικών και πολλών Μαθητικών και Φοιτητικών Συλλόγων. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση  στο δημαρχείου του Βόλου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Καραγιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως οι βάσεις δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των παγκόσμιων ενεργειακών κολοσσών και των αστικών τάξεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Υπενθύμισε ότι πρόσφατα το πλοίο των Αμερικανών «ENDURANCE», ξεφόρτωσε στο λιμάνι του Βόλου τη νέα φουρνιά στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve», στην οποία πλέον η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο, έχοντας άλλωστε λάβει και το χρίσμα από τους Αμερικανούς -ήδη από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ως «κράτος ανάσχεσης» της επιρροής Ρώσων και Κινέζων στην Ευρώπη.

Ξεκαθάρισε ότι οι λαοί δεν σκύβουν το κεφάλι και πως την πάλη των λαών είναι που φοβάται το σύστημα και τα στηρίγματα του σε όλα τα επίπεδα. Γι αυτό επιστρατεύουν την λάσπη, την παραχάραξη της ιστορίας, ακόμη και την ωμή καταστολή. Νιώθουν την ανάσα του κινήματος. Οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί σε κάθε περιοχή Ενάντια στις αμερικαΝΑΤΟικές βάσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ενημερωση και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού”.

Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυνε και ο Πάρις Λιόλιος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, περνώντας και από το στρατόπεδο Γεωργούλια, όπου επιδόθηκε και το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Το συλλαλητήριο κατέληξε στο κέντρο της πόλης, με τους διαδηλωτές να δίνουν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα ενάντια στις βάσεις του θανάτου και τα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Με το ψήφισμα οι διαδηκωτές απαιτούν:

  • Να αποχωρήσουν άμεσα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από το Στεφανοβίκειο και τη Μαγνησία.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.
  • Να μην τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν το έδαφος της χώρας για πυρηνικά όπλα (όπως στον Άραξο).
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων.»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή