Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Iταλία: 20 ώρες διήρκεσε η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου

   Είναι γνωστό ότι ο κλάδος της Ιατρικής μέρα με τη μέρα ξεπερνά τον εαυτό του όσον αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής εξειδικευμένων επεμβάσεων στο ανθρώπινο σώμα γεγονός που έχει οδηγήσει στην μείωση των περιπτώσεων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν συμβάλλοντας παράλληλα στα αυξημένα ποσοστά επιτυχίας του κλάδου.

   Συγκεκριμένα, η επέμβαση για τη μεταμόσχευση προσώπου σε μια γυναίκα διήρκησε 20 ώρες. Είναι η πρώτη στην Ιταλία και πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Sant'Andrea στη Ρώμη. Η χειρουργική επέμβαση, που έγινε σε μια γυναίκα 49 ετών που έπασχε από νευροϊνωμάτωση τύπου Ι (μια γενετική ασθένεια που προκαλεί σοβαρές εκδηλώσεις στο δέρμα, τα μάτια και το νευρικό σύστημα), κατέστη δυνατή χάρη σε ένα δότη 21 ετών.
   "Η επέμβαση είναι τεχνικά επιτυχής", αναφέρει το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωσή της.

   Περίπου πενήντα μεταμοσχεύσεις προσώπου έχουν γίνει στον κόσμο, εκ των οποίων 12 στην Ευρώπη και οι περισσότερες από αυτές στη Γαλλία. Η επέμβαση αποτελεί μέρος ενός πειραματικού πρωτοκόλλου, το οποίο έχει εγκριθεί από το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων μετά τη θετική γνωμάτευση του Συμβουλίου Υγείας.

   Οι ομάδες για την απομάκρυνση του ιστού του προσώπου από νεκρό δότη και την επακόλουθη μεταμόσχευση διευθύνονται από τον καθηγητή Fabio Santanelli , επικεφαλής της Πλαστική Χειρουργικής στο νοσοκομείο Sant'Andrea , και τη δρ Benedict Longo, η οποία εργάζεται στην ίδια μονάδα.

   Η επέμβαση ξεκίνησε στις 8 το Σάββατο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί της Κυριακής.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή