​Καρναβάλι 2019 στους Σοφάδες

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του Δήμου Σοφάδων – Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. για το φετινό Καρναβάλι. Στον 38ο χρόνο της ζωής του , το Καρναβάλι Σοφάδων έχει πλέον καταστεί θεσμός , όχι μόνο για την περιοχή της Καρδίτσας ή τη Θεσσαλία, αλλά  και για όλη την Ελλάδα.

Το Καρναβάλι Σοφάδων αποτελεί μέρος της πολύπλευρης δραστηριότητας του Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ.  Από νωρίς οργανώνεται Γραφείο Καρναβαλιού το οποίο συντονίζει τις επιμέρους δραστηριότητες και καταρτίζει τις ομάδες των Καρναβαλιστών για την Μεγάλη Παρέλαση της Αποκριάς.  Φέτος αυτό το έργο έχουν  αναλάβει : η Έλενα Τσαρούχα, η Νάνσυ Φούντα και η Σοφία Τσαρούχα.

Άλλη ομάδα , αυτή των κατασκευαστών, αποτελούμενη από τους :Εριφύλη Δάλλα, Χανή Βασίλη,  Κολτσίδα Βαγγέλη , Δημουλά Γιώργο και Μαμαλούδη Μιχάλη ασχολείται με τις επιδιορθώσεις και την κατασκευή των αρμάτων. Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, έχει ο Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Κουτσομηλιά και τα υπόλοιπα μέλη του.

Η σημερινή δομή του: 

Το Καρναβάλι Σοφάδων αποτελείται από τρία μέρη: 

α) Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που ήδη έχει ξεκινήσει από την Τσικνοπέμπτη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία. Φέτος συμμετέχουν σε αυτό οχτώ ομάδες που διαγωνίζονται για το τελικό βραβείο.

β) Το γλέντι του Σαββατόβραδου: Στις 9 Μαρτίου στις 7 περίπου το απόγευμα θα ξεκινήσει το μεγάλο γλέντι όπου όλοι ,μικροί και μεγάλοι ,μπορούν να γευτούν το νοστιμότατο παραδοσιακό γιορτινό φαγητό, το μπλουγούρι με πρόβειο που οι μάγειρες Ρίζος Γεώργιος, Μαυρουδής Νικόλαος και Σακκάς Θωμάς θα ετοιμάσουν από νωρίς. Άφθονο θα ρέει το κρασί , ενώ η παραδοσιακή ορχήστρα θα παίζει ως αργά , τόσο για τις φιλοξενούμενες ομάδες, όσο και για όλους τους επισκέπτες. Την πρώτη ύλη για το μαγείρεμα προσέφεραν αφιλοκερδώς οι κτηνοτρόφοι : Τσιούμας Αθανάσιος, Μπίνας Λάμπρος, Ακρίβος Αθανάσιος, Θεογιάννης Δημήτριος, Καραζάχος Παναγιώτης, Νταφέτσιου – Πάτρα Σούλα, Χρήστου Γεώργιος, Παππάς Βασίλειος, Κωνσταντάκος Αναστάσιος, Σδράλιας Μιχάλης, Καλία Βάιος, Κοντός Γεώργιος, Αργυράκης  Δημήτριος, Τσιάνας Βασίλειος, Γλυκόπουλος Ευάγγελος, Σιακάρας Κωνσταντίνος, Κούρος  Γεώργιος, Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος και Λέρας Νικόλαοςτους οποίους οι διοργανωτές ευχαριστούν για την προθυμία τους.

γ) Τη Μεγάλη Παρέλαση  της Κυριακής 10 Μαρτίου στις 6  το απόγευμα με τη συμμετοχή αρμάτων καί πεζοπόρων τμημάτων από όλον τον νόμο,που φέτος αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τις έως τώρα αισιόδοξες προβλέψεις.

Θα ακολουθήσει το κάψιμο του Καρνάβαλου και η ρίψη δεκάδων βεγγαλικών που θα φωτίσουν τον ανοιξιάτικο ουρανό.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή