Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Κώστας Πατέρας: Η Δημοκρατία στο …απόσπασμα

Στο βαθύ… λάκκο της διαχειριστικής ανικανότητας πορεύεται η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να συγκρατήσει τις πολιτικές της δυνάμεις, μοιράζοντας… δώρα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και συντεχνίες.  Δώρα που προέρχονται από την υπερβολική φορολόγηση της «μεσαίας τάξης», την οποία έχουν εξοντώσει. 

Οι κυνικές δηλώσεις των Τσακαλώτου- Χουλιαράκη, υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, δείχνουν στην πράξη, πως συνειδητά εξοντώνουν τους μικρομεσαίους, που δεν είναι άλλοι από τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, προκειμένου να μετατρέψουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ένα σύγχρονο «προλεταριάτο» το οποίο θα εξαρτάται άμεσα από τις αντιδημοκρατικές ιδεοληψίες των κρατούντων.

Το επιχείρημά τους, ότι ακολουθούν αυτή τη φορομπηχτική καταιγίδα, για να στηρίξουν τις πιο ευάλωτες ομάδες είναι σχιζοφρενικό και έωλο. Όταν καταστρέφεις το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας τότε οδηγείς τη χώρα σε προλεταριακό καθεστώς και φυσικά την οδηγείς με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Ο διωγμός που κήρυξαν κατά της Κοινωνίας και κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας οφείλεται στην ιδεοληψία τους και στην ανικανότητά τους. Έτσι, συνειδητά, στερούν από την πατρίδα μας κάθε προοπτική για ανάπτυξη, για επενδύσεις και για προκοπή. Ειλικρινά, στέλνουν την μεσαία τάξη στη κόλαση.

Οι πολλαπλές κυβερνητικές αστοχίες και οι σχεδιασμοί των συγκυβερνώντων, βουλιάζουν όλο και πιο βαθειά τη χώρα. Τραγικά λάθη και πρωτοφανείς αρρυθμίες συνθέτουν την κυβερνητική ανεπάρκεια, ως προς την καθημερινότητα, με μια σειρά ζητημάτων, με αρνητικό πρόσημο. Μεγάλα παραδείγματα είναι η ανικανότητα διαχείρισης της αποκομιδής των απορριμμάτων. Η έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για το μετρό. Το αλαλούμ στην Παιδεία με το πανεπιστημιακό άσυλο, με τις αλλαγές στα Λύκεια και στις εισαγωγικές εξετάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία καθώς και η έλλειψη στοιχειωδών μέσων αντιμετώπισης των ασθενών. Οι ουρές των πολιτών σε τράπεζες, σε ΙΚΑ και σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Η βύθιση δεξαμενόπλοιου και η καταστροφή του περιβάλλοντος. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Ο περίφημος ΕΦΚΑ. Και τέλος η εκτροπή του Αχελώου. Όλα αυτά δείχνουν, πως οι Τσίπρας-Καμμένος πήραν διαζύγιο από την… καθημερινότητα.

Δυστυχώς, οι αμαρτίες των υπουργών, παιδεύουν τους πολίτες και διώχνουν στην ξενιτιά τους νέους επιστήμονες, στους οποίους θα στηρίζονταν η σωτηρία της πατρίδας μας. 

Η ανεπάρκεια, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, και ο εγκλωβισμός των κυβερνώντων στο μνημονιακό αδιέξοδο τους οδηγεί στο να πολώσουν το πολιτικό σύστημα και στο να συκοφαντούν την αντιπολίτευση, χωρίς διακρίσεις. Σκοπός τους είναι το να κρατήσουν τις πολιτικές δυνάμεις τους και να μη διαλυθούν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. 

Η έξοδος από τα μνημόνια το ερχόμενο έτος, όπως λέγουν οι Τσίπρας-Καμμένος, ούτε καθαρή είναι ούτε συμφέρουσα για την πατρίδα. Μπορεί να βγούμε από τα μνημόνια αλλά έρχεται μια σκληρή εποπτεία των δανειστών και των παραγόντων της Ε.Ε.

Η στρατηγική της έντασης που επιλέγουν οι όψιμοι εξουσιαστές, τα ανήθικα μέσα που μετέρχονται, οι μηχανισμοί πολιτικής εξόντωσης και ηθικής απαξίωσης των αντιπάλων που χρησιμοποιούν, η αήθης μαύρη προπαγάνδα, οι ψεύτικες ελπίδες που σπέρνουν, η έλλειψη αξιοκρατίας και ευπρέπειας που δημιουργούν, ο αυταρχισμός που έχουν, δηλητηριάζουν τη Δημοκρατία και την στέλνουν στο Απόσπασμα.

Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό πολίτευμα αλλά  όπως έλεγε και ο Τσόρτσιλ «δεν υπάρχει κανένα καλύτερο». 

Ο λαός δεν θέλει πόλωση. Θέλει να δοθούν άμεσα λύσεις στα μεγάλα και πρωτοφανή προβλήματα, που αντιμετωπίζει εξαιτίας των κακών επιλογών των πολιτικών. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Λύσεις υπάρχουν και αυτές τις δίνει ο λαός, με προσφυγή στις κάλπες. Ας δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να επιλέξουν τη νέα κυβέρνηση που θέλουν και φυσικά θα είναι υπεύθυνοι για αυτό.

Ας μη κυνηγούν άλλο τους Έλληνες που έχουν…αυτοκίνητο και σπίτι. Ας μην προκαλούν άλλο το λαό με το θέμα της Ελληνική Σημαίας, που φέρει τον τίμιο Σταυρό της Ορθοδοξίας και συμβολίζει τα ιερά και όσια της φυλής. 

Ας κάνουν αυτό που επιτάσσει το συμφέρον της Πατρίδας και ας μη κοιτάζουν άλλο το προσωπικό τους συμφέρον.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή